Ayrton Senna, desemnat cel mai rapid pilot din istoria Formulei 1

Ayrton Senna, desemnat cel mai rapid pilot din istoria Formulei 1

Cu ocazia aniversării a 70 de ani de existenţă, Formula 1 a elaborat, în colaborare cu Amazon Web Service, un clasament al celor mai rapizi piloţi din istoria acestei competiţii automobilistice, bazat pe analizarea obiectivă a datelor acumulate începând din 1983, prima poziţie fiind ocupată de brazilianul Ayrton Senna, informează agenţia EFE.

Regretatul pilot brazilian, care a încetat din viaţă în 1994, în cursul unui accident produs pe circuitul de la Imola, în timpul Marelui Premiu al statului San Marino, îi devansează în această ierarhie pe germanul Michael Schumacher şi pe britanicul Lewis Hamilton, actualul campion al lumii.

ADVERTISING

După cum a explicat organizatorul Campionatului Mondial de Formula 1 într-un comunicat difuzat marţi, ranking-ul a fost elaborat în baza vitezei realizate în calificări, acesta fiind momentul în care piloţii rulează cel mai rapid pe parcursul unui weekend de Mare Premiu, ţinându-se cont de randamentul pe tur.

Kimi Raikkonen a doborât un nou record în Formula 1

Ayrton Senna, triplu campion mondial de Formula 1, conduce în acest clasament cu un avans de 0,114 secunde faţă de Michael Schumacher, în timp ce Lewis Hamilton este al treilea, la 0,275 secunde.

ADVERTISING

În topul celor mai rapizi 10 piloţi din istoria "Marelui Circ" mai figurează olandezul Max Verstappen, spaniolul Fernando Alonso, germanul Nico Rosberg, monegascul Charles Leclerc, finlandezul Heikki Kovalainen, italianul Jarno Trulli şi germanul Sebastian Vettel.

Ayrton Senna - magic Senna

Vezi și alte știri interesante din Formula 1 pe SpotMedia.ro:

Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Spaniei la Formula 1

Reacție dură a lui Vettel după o nouă ciocnire cu colegul său de la Ferrari în Formula 1

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇