Lui Sonny Colbrelli i s-a implantat un defibrilator

Lui Sonny Colbrelli i s-a implantat un defibrilator

Ciclistului italian Sonny Colbrelli i s-a implantat un defibrilator, el fiind victima unui stop cardio-respirator luna trecută, în timpul Turului Cataloniei, a anunţat sâmbătă echipa sa, Bahrain-Victorious, scrie AFP.

”Pe baza rezultatelor examinării sale clinice, în acord cu personalul medical al echipei sale, lui Sonny Colbrelli i s-a montat un defibrilator subcutanat (DSC)”, a informat Bahrain-Victorious într-un comunicat.

Campion european en-titre, câştigător al ultimei curse Paris-Roubaix, italianul şi-a pierdut cunoştinţa după terminarea celei de-a doua etape a Turului Cataloniei, pe 21 martie.

ADVERTISING

Resuscitat de urgenţă, el a fost mai întâi transportat la Spitalul Universitar din Gerona (Spania), înainte de a fi repatriat pe 26 martie şi internat la Clinica de Cardiologie a Universităţii din Padova.

"La Padova, ciclistul a fost supus unui examen clinic, genetic şi imagistic complet pentru a identifica cauza aritmiei care a dus la stopul său cardiac şi pentru a determina cel mai potrivit tratament", a declarat profesorul Domenico Corrado, care a coordonat procedeul. "Decizia de a-i implanta acest dispozitiv de salvare a fost luată în consultare cu Colbrelli, care a primit un DSC. Acest dispozitiv face posibilă corectarea ritmului cardiac dacă este necesar în cazuri extreme", adaugă el în comunicatul de presă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇