LPF a trimis o solicitare urgentă către UEFA în ce privește soarta jocului Astra - Craiova - presă

LPF a trimis o solicitare urgentă către UEFA în ce privește soarta jocului Astra - Craiova - presă

Oficialii de la LPF, Liga Profesionistă de Fotbal din România, au trimis o scrisoare oficială către UEFA, în care au înaintat o solicitare directă pentru a afla cum trebuie să procedeze cu partida amânată dintre Astra și Craiova.

Meciul de Liga 1 trebuia să se dispute vineri seara, dar a fost amânat pentru că la Astra s-au descoperit încă patru cazuri de coronavirus.

Meciul Astra - Universitatea Craiova nu se mai joacă. 4 cazuri noi de coronavirus

Meciul nu se poate disputa până luni, data limită când trebuie să trimitem la UEFA echipele participante în cupele europene, căci luni seara de la 20.30 avem meciul pentru titlu dintre Craiova și CFR Cluj.

ADVERTISING

Sunt două variante în acest moment puse pe masă de LPF. Fie Astra va pierde partida la masa verde cu 3-0, având în vedere că ultima dată din cauza ei s-a ajuns aici, fie meciul s-ar putea juca ulterior, după data de 3 august, daca nu va depinde de el clasamentul pentru stabilirea locurilor de cupă europeană, după cum anunță cei de la cotidianul Gazeta Sporturilor.

Ideea este că dacă CFR bate Craiova, sau Craiova, invers, învinge clujenii, câștigătoarea de luni va fi campioană indiferent de rezultatul de la Astra - Craiova. Însă, la un rezultat egal luni în Bănie, rezultatul oltenilor cu echipa din Giurgiu va fi vital în stabilirea clasamentului final din Liga 1.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Am făcut o solicitare la UEFA să vedem dacă, în cazul în care aceste meciuri (n.r.: e vorba de Astra - Craiova și FCSB - Astra, ultimul care trebuia să se dispute și el luni, dar în situația dată nu se va mai juca) nu vor influenţa clasamentul final, ar putea să se dispute şi după 3 august. Aşteptăm răspuns, am prezentat o argumentație juridică solidă, dar vom avea echipe românești care vor participa în cupele europene”.

Justin Ștefan, secretar general LPF, într-o declarație făcută pentru ziarul Gazeta Sporturilor
ADVERTISING

CFR Cluj are acum două puncte avans față de Craiova, după ce a învins FCSB vineri seara cu 2-0 la București.

Rezumat: FCSB - CFR Cluj 0 - 2 Liga 1 Play Off

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇