ITIA, acuzată de "gestionare incorectă" a cazului de dopaj al Simonei Halep: "Maltratează sportivii"

ITIA, acuzată de "gestionare incorectă" a cazului de dopaj al Simonei Halep: "Maltratează sportivii"

Agenția Internațională de Integritate în Tenis (ITIA) este acuzată de „gestionare incorectă” a cazului de dopaj al Simonei Halep.

Un reputat antrenor de tenis, Marcel du Coudray, a reacționat după ce Simona Halep și-a câștigat dreptul de a reveni pe teren la TAS, în urma unui verdict favorabil, după ce ITIA dictase o suspedare de 4 ani împotriva sportivei noastre. TAS i-a redus suspendarea la 9 luni, astfel că ea poate reveni pe teren.

Citând declarațiile lui Coudray, presa internațională a scris că "ITIA maltratează sportivii" atunci când vine vorba de dopaj.

ADVERTISING

"ITIA se confruntă cu acuzații de gestionare incorectă a cazului de dopaj al Simonei Halep", titrează site-ul Essentially Sports, care detaliază, în interiorul articolului.

"Eminentul antrenor de tenis Marcel du Coudray critică Agenția Internațională de Integritate în Tenis (ITIA) și o acuză de maltratarea sportivilor, după cazul de dopaj al Simonei Halep. (…) Simona Halep a primit o suspendare de 4 ani, după testarea pozitivă cu o substanță interzisă. Chiar și după ce și-a dovedit nevinovăția în instanță, după apelul la TAS, ea a rămas cu o suspendare de câteva luni. Indicând deteriorarea reputației jucătorului, Coudray a subliniat lipsa de corectitudine în sistemul anti-doping", mai scrie sursa citată.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Nu există nicio îndoială, ITIA îi determină pe sportivi să accepte aceste pedepse. ITIA are un număr infinit de zile pentru judecarea cazului și pentru a da un verdict. Nu cred că trebuie desființată, dar mi-ar plăcea un sistem anti-doping transparent", a declarat Marcel du Coudray, potrivit sursei citate.

"Rămâne de văzut dacă ITIA va acorda atenție cererilor de reformă", mai notează sursa menționată mai sus.

Simona Halep se pregătește să revină pe teren la turneul de la Miami, în perioada 19-31 martie, după ce a primit un wild-card.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!