Irina Begu o ia de la capăt în tenis după o perioadă de 7 luni de absență

Irina Begu o ia de la capăt în tenis după o perioadă de 7 luni de absență

Tenismena româncă Irina Begu, actualmente poziționată pe locul 122 în clasamentul WTA, a decis să revină în tenis la peste 7 luni distanță de la ultima partidă oficială.

Fosta rachetă numărul 1 a României, născută la București, 33 de ani acum, s-a înscris la un turneu aflat la baza piramidei în circuitul WTA.

Aflată în mare nevoie de puncte, dar confruntată cu ample probleme medicale în ultima vreme, Begu va forța revenirea în circuit în luna aprilie la turneul WTA 125 de la La Bisbal (1-7 aprilie), dotat cu premii în valoare totală de 115.000 de dolari, în Spania. Ea a jucat ultimul meci oficial pe 29 august 2023, la US Open, pierzând în primul tur: 3-6, 2-6 cu Tamara Korpatsch (Germania).

Begu s-a aflat și pe locul 27 WTA, în 2023, urmând să fie favorita 8 în peninsula iberică, turneu unde capul de serie numărul 1 va fi Greet Minnen (Belgia, 81 WTA).

ADVERTISING

Irina Begu a mărturisit în urmă cu câțiva ani că suferă de mononucleoză infecțioasă, motiv pentru care nu a participat la ediția precedentă a Jocurilor Olimpice, de la Tokyo, 2021.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!