EURO 2024: Remiză între Scoția și Elveția, record absolut stabilit de Shaqiri

EURO 2024: Remiză între Scoția și Elveția, record absolut stabilit de Shaqiri

Scoția și Elveția au remizat, scor 1-1, în al doilea meci al zilei din grupa A de la Campionatul European.

După un început de joc fără mari ocazii de gol, Scott McTominay a provocat un autogol al lui Fabian Schar, care și-a deviat mingea în proprie poartă după un șut al scoțianului de la marginea careului, în minutul 13.

În minutul 26, Xherdan Shaqiri a egalat cu un gol fabulos, cu un șut frumos cu efect direct în vinclu, cu piciorul stâng, reușită care l-a ajutat să stabilească un record absolut. Elvețianul este singurul fotbalist care a marcat la ultimele șase turnee finale consecutive, trei Europene și trei Cupe Mondiale: 2014, 2016, 2018, 2020, 2022 și 2024.

ADVERTISING

Dan Ndoye a adus Elveția în avantaj, în minutul 33, dar golul său a fost anulat pentru un ofsaid. Atacantul a fost atent la o minge respinsă de apărarea scoțiană, a șutat în plasă, dar golul său nu a fost trecut pe tabelă.

Ndoye și Grant Hanley au mai ratat șanse de gol în repriza a doua, iar în minutul 82 a venit un nou gol anulat pentru ofsaid al elvețienilor. Breel Embolo l-a lobat pe portarul Gunn, după ce a scăpat singur cu el, dar reușita sa a fost anulată.

Amdouni a trimis cu capul pe lângă poartă în minutul 90, iar meciul Scoția - Elveția s-a terminat 1-1.

ADVERTISING

În urma rezultatului, Elveția a acumulat patru puncte și este pe locul doi în grupa A, după Germania, care are șase și e prima echipă calificată în optimi, în timp ce Scoția se află pe locul 3, cu un punct. Ultima e Ungaria, fără punct.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!