EURO 2024: Portugalia bate Cehia în prelungiri, Cristiano Ronaldo stabilește o bornă istorică

EURO 2024: Portugalia bate Cehia în prelungiri, Cristiano Ronaldo stabilește o bornă istorică

Portugalia a învins Cehia, scor 2-1, în grupele Campionatului European de fotbal.

După o primă jumătate de oră în care a contat mai mult în atac, dar în care n-au fost ocazii mari, Portugalia a dat primele emoții prin Cristiano Rolando, în minutul 32, când lusitanul a tras în portar din apropiere, după ce a rămas unu la unu cu goalkeeperul advers.

Înainte de pauză, tot Ronaldo l-a pus la încercare pe Stanek, portarul Cehiei. Contrar cursului jocului, Cehia a dat lovitura și a deschis scorul în minutul 62, prin Provod, cu un șut superb de la marginea careului, cu care l-a învins pe Diogo Costa.

ADVERTISING

Avantajul ceh a rezistat doar opt minute, până când Hranac și-a marcat în proprie poartă, din apropiere, după o minge bâlbâită de apărare la o centrare plouată a portughezilor și o minge adusă în fața porții de Nuno Mendes cu capul.

Vitinha, în minutul 79, a mai dat emoții portarului ceh. În minutul 88, Diogo Jota a marcat din apropiere, cu capul, după ce Cristiano Ronaldo a trimis în bară din săritură, ca urmare a unei centrări trimise pe colțul lung în careu. Reușita a fost anulată pentru un ofsaid la Ronaldo, în prelabil.

ADVERTISING

Portugalia a dat lovitura decisivă în prelungirile partidei, prin tânărul Conceicao, care a fost atent și l-a bătut pe Stanek cu un șut pe jos, după ce mingea a ajuns la el fiind respinsă greșit de Hranac, în careu.

La meciul Portugalia - Cehia, Cristiano Ronaldo a intrat în istoria EURO. Starul portughez este primul fotbalist care participă la șase ediții ale Campionatului European, în 2004, 2008, 2012, 2016, 2020 și 2024.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!