EURO 2020: Portugalia învinge Ungaria la scor, deși a tremurat până în minutul 85

EURO 2020: Portugalia învinge Ungaria la scor, deși a tremurat până în minutul 85

Portugalia a învins Ungaria cu 3-0 în primul meci al zilei din grupa F, cea mai dură grupa de la EURO 2020, după un joc în care campioana Europei a suferit mult și a marcat în ultimele 5 minute.

Golurile au fost marcate de Guerreiro în minutul 85 și de Cristiano Ronaldo un minut mai târziu din penalti, plus un alt gol venit in prelungirile partidei de la Budapesta, pentru starul lui Juve.

Într-o nebunie de atmosferă, cu peste 67.000 de oameni prezenți pe stadionul Ferenc Puskas din Budapesta, Ungaria fiind singura țară de la EURO care a anunțat că va avea 100 la sută din capacitatea stadionului ocupată de suporteri, fără să țină cont de vreo restricție COVID, Ungaria și Portugalia au oferit un spectacol plăcut ochiului.

ADVERTISING

Fără îndoială că Diego Jota a fost eroul negativ al primei reprize, cu cele mai multe ratări din primele 45 de minute, ratări care la un moment dat l-au disperat până și pe marele Ronaldo.

Ungaria a încercat să reziste forcing-ului campioanei Europei, a încercat să contrabalanseze situația cu mult entuziasm, față de marea experiență a jucătorilor lui Fernando Santos.

A rămas un scor alb pe tabelă, deși Cristiano Ronaldo încheia primul mitan cu o reluare din nici 10 metri mult peste poartă, dintr-o poziție în care parcă nimeni nu lua în calcul oportunitatea unei ratări..

Și partea secundă a fost una bună, cu o impresie pozitivă pentru Ungaria, care parcă a insistat mai mult, a avut și șansele sale de gol, prin Adam Szalai sau prin Roland Sallai. Ronaldo a părut șters, din ce în ce mai inactiv pe teren cu cât treceau minutele pe tabelă.

ADVERTISING

A fost foarte nervos pe final de meci, în ultimele 10 minute, când a cerut un henț în careu, dar intervenția VAR nici măcar nu a avut loc.

Ungaria părea că dă lovitura în minutul 81 cu golul lui Schon, un gol frumos la colțul scurt, dar un gol venit din offside, după o pasă la limită a lui Nego.

Imediat după această fază, după ce zeci de mii de oameni s-au bucurat cu frenezie pentru câteva secunde, în minutul 85, Guerreiro a tras de la marginea careului, Orban s-a interpus decisiv și a deviat balonul în poarta unui ghinionist Gulaczi...

Willy Orban a continuat să fie îngerul negru al echipei sale și doar un minut mai târziu a făcut un penalti clar, la care trebuie să fie mulțumit că a scăpat doar cu galben. Ronaldo a bătut impecabil și a doborât marele record de goluri la Campionatele Europene al lui Platini.

ADVERTISING

În fine, în prelungiri, același Cristiano a dat al 106-lea său gol la națională, după ce defensiva maghiară a fost făcută șah-mat.

Portugalia face trei puncte așadar, deși a avut mari emoții cu Ungaria până pe final de meci și așteaptă acum un egal între cele două forțe ale Europei care joacă începând cu ora 22, tot LIVE pe SpotMedia, Franța versus Germania.

Echipele de start:

Ungaria: Gulacsi - Botka, Orban, At. Szalai - Lovrencsics, Kleinheisler, Nagy, Schafer, Fiola - Sallai, Ad. Szalai.

Portugalia: Patricio - Semedo, Dias, Pepe, Guerreiro - Danilo, W. Carvalho, B. Fernandes - Ronaldo, Jota, Bernardo.

Arbitru: C.Cakir (Turcia).

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Sorana Cîrstea, eliminată de la Berlin după un meci solid făcut de Garbine Muguruza

Gică Popescu a ținut să lămurească lucrurile în chestiunea biletelor pentru jucătorii Generației de Aur la EURO 2020

Fosta șefă a DIICOT Giorgiana Hosu s-a pensionat la 49 de ani

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!