E oficial: Restart și în Motorsport. Câte competiții vor avea loc în weekend

E oficial: Restart și în Motorsport. Câte competiții vor avea loc în weekend

Automobilismul sportiv este al doilea fenomen după fotbal care se relansează după relaxarea măsurilor luate de autorități în cazul COVID 19. În acest weekend, Federația Română de Automobilism Sportiv programează startul a nu mai puțin de cinci campionate.

La fel ca în cazul fotbalului, organizatorii etapelor de motorsport au transmis că evenimentele se vor desfășura fără spectatori, prin respectarea măsurilor de siguranță.

Prima rundă din Campionatul Național de Viteză în Coastă este programată sâmbătă și duminică la Cheile Grădiștei, urmând să aibă la start nume importante. Mihai Leu, Simone Tempestini, Dan Gîrtofan, Costel Cășuneanu sau Bogdan Cuzma se vor bate pentru cel mai bun timp al traseului de 3,3 kilometri.

ADVERTISING

Deoarece accesul publicului este restricționat, federația a pregătit pentru fani o transmisiune directă a ambelor manșe de concurs de duminică, atât pe YouTube, cât și pe pagina de facebook.

Aflat la debutul sub FRAS, Campionatul Național de Anduranță se va desfășura simultan cu Campionatul Național de Viteză pe Circuit pentru Automobile Istorice în zilele de sâmbătă și duminică pe circuitul Motorpark de la Adâncata.

Campionatul Național Klausenburg Retro Racing, care în mod tradițional se desfășura în centrele orașelor, va debuta în acest weekend exclusiv pe circuitul Speed Park din Bacău pentru a respecta indicațiile transmise de autorități privind competițiile sportive.

ADVERTISING

De asemenea, la Bradu, în județul Argeș, va debuta ediția 2020 a Campionatului Național de Rally Cross. Organizatorii au restricționat și acolo accesul publicului.

În total, Federația Română de Automobilism Sportiv are în jurisdicție nu mai puțin de 18 campionate și peste 120 de etape naționale, având legitimați aproape 1500 de sportivi. Săptămâna viitoare sunt programate să debuteze Campionatul Național de Raliuri Dunlop, Campionatul Național de Viteză în Coastă 2 și Campionatul Național de Autoslalom.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇