Decizia luată la turneul lui Djokovici după ce 4 tenismeni au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus

Decizia luată la turneul lui Djokovici după ce 4 tenismeni au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus

Ultimele două etape din cadrul circuitului demonstrativ Adria Tour, organizat de liderul mondial Novak Djokovic, au fost anulate după ce tenismanul sârb a anunţat marţi că a fost testat pozitiv pentru Covid-19, informează presa internaţională.

Participanţii la Adria Tour ar fi urmat să ajungă în Bosnia, pentru a juca la Banja Luka pe 3 şi 4 iulie. Turneul se încheia pe 5 iulie cu un meci demonstrativ la Sarajevo între Djokovic şi cel mai bun tenisman bosniac, Damir Dzumhur (107 ATP).

"Din cauza evenimentelor din ultimele zile, noi am decis că lucrul cel mai important acum este stabilizarea situaţiei epidemiologice", a explicat în comunicat Djordje Djokovic, fratele liderului mondial şi director al turneului lansat de acesta din urmă.

ADVERTISING

Djokovic este a şasea persoană infectată cu Covid-19 dintre participanţii la Adria Tour, care a programat în weekendul trecut etapa a doua, la Zadar (Croaţia). Djokovic a plecat rapid de la Zadar la Belgrad, unde a fost testat în cursul dimineţii de luni.

Într-un comunicat, Djokovic a indicat că atât el, cât şi soţia sa au fost infectaţi, în timp ce în cazul copiilor rezultatele testelor au fost negative.

"Când am ajuns la Belgrad, am mers să fim testaţi", a declarat jucătorul de 33 de ani, care a precizat că nu manifestă niciun simptom. "Rezultatul meu este pozitiv, la fel al Jelenei (soţia sa - n. r.), în timp ce rezultatele copiilor noştri sunt negative. Regret profund fiecare caz individual de infectare", a spus Djokovic, care speră că "numărul celor contaminaţi nu va creşte".

ADVERTISING

Un alt tenisman sârb, Viktor Troicki, a anunţat luni seară că el şi soţia sa însărcinată au fost testaţi pozitiv la Covid-19, alăturându-se astfel bulgarului Grigor Dimitrov şi croatului Borna Coric pe lista jucătorilor şi apropiaţilor acestora infectaţi după participarea la Adria Tour.

Troicki, ocupantul locului 184 ATP, a fost primul rival al lui Djokovic în prima etapă a turneului, desfăşurată la Belgrad pe un stadion plin, în care publicul nu a purtat mască, iar jucătorii s-au îmbrăţişat pe teren, au cinat împreună fără prea multe măsuri de protecţie şi au jucat inclusiv baschet.

ADVERTISING

Preparatorul fizic al lui Djokovic, Marko Paniki, şi antrenorul lui Dimitrov, Kristijan Groh, au fost printre cei testaţi pozitiv la noul coronavirus.

Finala turneului Adria Tour de la Zadar a fost anulată după ce bulgarul Dimitrov a fost testat pozitiv.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇