De ce în America fotbalul nu este popular?

de-ce-in-america-fotbalul-nu-e-popular

Fotbalul este cunoscut ca fiind cel mai popular sport din lume. Cu toate acestea, în America fotbalul nu se află nici măcar în topul preferințelor populației. Mulți se întreabă de ce sportul care este cel mai apreciat în restul continentelor nu este în topul preferințelor și în America. 

În SUA pe primul loc se situează fotbalul american. Următoarele două sporturi foarte apreciate imediat după fotbalul american sunt baschetul și baseballul. De asemenea, fotbalul nu este nici măcar pe locul 4 în America, pe acest loc situându-se hocheiul. Este știut faptul că aceste sporturi se află sub fotbal în restul țărilor, chiar și în România. Chiar și casele de pariuri din SUA au în prin plan cele 4 sporturi, în detrimentul fotbalului, în timp ce, în Europa și România deopotriva, fotbalul este sportul rege și casele de pariuri, precum Unibet Pariuri, sponsorizează cu sume fabuloase echipele.

ADVERTISING

Acest lucru se întâmplă din cauza mai multor aspecte. 

S-a dezvoltat inițial din rugby

În primul rând, trebuie să știi că fotbalul s-a dezvoltat inițial din rugby, iar mai apoi au fost introduse regulile prin care nu ai voie să atingi mingea cu mâna, în afară de portar. Aceste reguli au fost făcute într-un local din Anglia în anul 1863. Atunci a luat naștere fotbalul. Franța și Olanda au preluat imediat aceste reguli, iar mai apoi au ajuns și in țări din Asia sau America de Sud. Fotbalul s-a dezvoltat rapid în toate țările, mai puțin în America. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Reticența istorică a Americii față de Marea Britanie

Unul din motivele pentru care în America nu s-au extins aceste reguli cu privire la fotbal este reticența istorică a Americii față de Marea Britanie. De asemenea, un alt motiv foarte important pentru care fotbalul nu a prins în rândul americanilor este o carte. Cartea face parte din seria celebră Tom Brown’s school days, iar numele acesteia este Tom Brown at Rugby. 

Ratarea startului fotbalistic

Tom Brown at Rugby a fost una dintre cele mai apreciate cărți în rândul americanilor și aceasta a ajutat la popularizarea fotbalului american. Cartea a fost prezentă în majoritatea școlilor publice, iar în aceste școli au fost create echipe de fotbal american, iar mulți dintre elevii care au făcut parte din echipele de fotbal școlare au ajuns jucători profesioniști. Pe scurt, aceștia au ratat startul fotbalului pe care îl apreciem noi foarte mult. 

ADVERTISING

Este știut faptul că americanii au dorit dintotdeauna să fie primii în orice domeniu. Au un spirit foarte mare de competivitate, iar ratând startul în ceea ce privește fotbalul clasic, aceștia nu au avut vreo șansă să ajungă mai apoi la nivelul celorlalte țări. 

Prin urmare, americanii nu au putut fi în topul jucătorilor de fotbal normal. În schimb, în ultimii ani, americanii au progresat în ceea ce privește fotbalul după ce mai multe vedete au ajuns în MLS.

Show și adrenalină

Un alt aspect care îi face pe americani să prefere fotbalul lor, se referă la show-ul și adrenalina pe care o simt atunci când urmăresc fotbalul. În fotbalul american se înscriu mult mai multe goluri decât în fotbalul din afara țării lor. De asemenea, americanii nu agreează simulările din fotbalul european și accidentările ușoare. 

Fotbalul american este un sport dur și de contact, iar accidentările sunt de cele mai multe ori grave și serioase. Mulți fotbaliști americani de performanță s-au ales cu traumatisme severe pe viață, chiar dacă nu s-au plâns prea mult în momentul în care s-au accidentat, ca la noi.