Ce adversare poate avea România în barajul pentru Cupa Mondială din 2022

Ce adversare poate avea România în barajul pentru Cupa Mondială din 2022

România este favorită să obțină calificarea la barajul pentru Cupa Mondială din 2022, fiind la mâna ei înaintea ultimelor două meciuri din preliminarii.

La baraj se califică cele 10 ocupante ale locurilor 2 din preliminarii plus două câștigătoare din grupele Ligii Națiunilor care nu au terminat între primele 2 în preliminarii.

Vor fi 6 meciuri de baraj, iar câștigătoarele se vor duela între ele și astfel se vor stabili ultimele 3 echipe calificate.

În acest moment, în Grupa A Serbia este pe primul loc (14 puncte), urmată de Portugalia (13 puncte). Lusitanii au un meci mai puțin disputat cu Luxemburg, astfel că au șanse mari să câștige grupa, mai ales că meciul decisiv cu Serbia din ultima etapă va fi pe teren propriu. Așadar, cel mai probabil sârbii vor termina pe locul 2 și vor merge la baraj.

ADVERTISING

În Grupa B, lupta e strânsă: Spania e pe primul loc (13 puncte), urmată de Suedia (12 puncte) și Grecia (9 puncte). Suedia și Grecia au un meci mai puțin disputat și se vor întâlni în această seară. Spania va mai juca în deplasare cu Grecia și acasă cu Suedia. Având în vedere echilibrul, oricare echipă poate termina pe locul 2.

În Grupa C, Italia e pe primul loc (14 puncte), urmată de Elveția (11 puncte), care are însă un meci mai puțin disputat. Etapa următoare, Italia va primi însă vizita Elveției. Italienii sunt favoriți să câștige grupa, iar Elveția are șanse mari să termine pe 2.

ADVERTISING

În Grupa D, Franța are 12 puncte, în timp ce lupta pentru locul doi pare că se va da între Ucraina (8 puncte), Bosnia (6 puncte) și Finlanda (5 puncte).

În Grupa E, Belgia are 16 puncte și un meci mai puțin disputat, astfel că lupta pentru locul doi se va da între Cehia și Tara Galilor.

În Grupa F, Danemarca e pe primul loc, cu 21 de puncte, iar lupta pentru locul doi va fi între Scoția (14 puncte), Israel (10 puncte) și Austria (10 puncte).

Lupta e strânsă în grupa G, unde Olanda conduce (19 puncte), urmata de Norvegia (17 puncte) și Turcia (15 puncte). Orice echipă poate termina pe locul doi.

ADVERTISING

În grupa H, la baraj va ajunge una dintre Rusia și Croația. Rușii au 19 puncte, iar Croația are 17.

În Grupa I, Anglia e aproape câștigătoare, iar pentru locul doi se luptă Albania (15 puncte), Polonia (14 puncte) și Ungaria (10 puncte).


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!