Caz de dopaj în fotbalul românesc: Fotbalist cu meciuri la FCSB, Dinamo și Farul, testat pozitiv

Caz de dopaj în fotbalul românesc: Fotbalist cu meciuri la FCSB, Dinamo și Farul, testat pozitiv

Un fotbalist cu meciuri la FCSB, Farul sau Dinamo a fost depistat pozitiv cu o substanță interzisă.

Este vorba despre Cosmin Matei (32 de ani), fotbalist la Sepsi Sf. Gheorghe, care a fost depistat pozitiv după meciul pierdut de covăsneni pe teren propriu cu Universitatea Craiova, 1-3.

Potrivit sportpesurse.ro, Cosmin Matei a fost depistat pozitiv în urma unui control doping efectuat la finalol meciului dintre Sepsi și Universitatea Craiova, pe 4 februarie. Substanța interzisă depistată în probele prelevate de la fotbalist este 5-metilhexan-2-amină, produs trecut pe lista interzisă publicată pe portalul Agenției la secțiunea de stimulente.

ADVERTISING

Apare în componența uleiului esențial pur de geranium, fiind un extras din rădăcina de mușcată. ”Acest tip de element se traduce printr-un stimulent pe termen scurt, care oferă un plus de viteză, energie și tonus muscular”, explică surse ANAD, conform sursei citate.

Se pare că substanța nu impune o suspendare provizorie, de aceea Cosmin Matei a putut să joace în continuare. El a reacționat și a spus că a fost uluit când a aflat că rezultatul testului doping pe care l-a efectuat a venit cu rezultat pozitiv.

ADVERTISING

”Am fost foarte mirat. Sunt uluit! Nici nu știu ce să spun. Și nici nu vreau să vorbesc deocamdată. Vă rog să mă înțelegeți!

”E o anchetă în desfășurare. Îmi doresc foarte mult să aflu ce s-a întâmplat, de fapt. Și de unde a apărut această substanță. Am fost răcit în acea perioadă. Am luat mai multe suplimente, medicamente, dar vom vedea ce ne vor indica analizele”, a declarat Cosmin Matei.

Fotbalistul riscă o suspendare de până la 4 ani dacă se va dovedi că s-a dopat cu bună știință.

Cosmin Matei, care în carieră a jucat la Farul, FCSB, Dinamo, Astra și Sepsi în România, a strâns 33 de meciuri (2045 de minute) în toate competițiile sezonului actual, timp în care a marcat de șapte ori și a livrat șase pase de gol pentru Sepsi.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!