Antrenorul Marei Gae, campioana de la US Open, îi face portretul sportivei de 17 ani: „Acordă o atenție deosebită și școlii”

Antrenorul Marei Gae, campioana de la US Open, îi face portretul sportivei de 17 ani: „Acordă o atenție deosebită și școlii”

Tenismena româncă Mara Gae, doar 17 ani, a devenit campioană sâmbătă seara la turneul de la US Open, la categoria junioare, în proba de dublu. Ea a făcut pereche alături de rusoaica Anastasiia Gureva (18 ani).

Cele două s-au impus în finală în fața japonezelor Sara Saito/Nanaka Sato, scor 1-6, 7-5, 10-8. Antrenorul Adrian Cruciat, cel care în trecut le-a mai pregătit și pe cunoscutele Sorana Cîrstea și Miki Buzărnescu, este cel care se ocupă de pregătirea Marei, alături de Raluca Olaru. El a comentat acest imens succes pentru tenisul românesc:

ADVERTISING

„E un sportiv cu un foarte mare potențial și cred că se va auzi destul de mult despre ea în viitor, așa că puteți să vă familiarizați cu numele ei. E o sportivă cu niște calități atletice deosebite, cu un mental foarte bun, cu un instinct foarte bun pentru o jucătoare ofensivă, pentru a practica un tenis modern. Mă bucur mult pentru acest succes al ei. Termină perioada de juniorat cu o mare bucurie care îi poate oferi liniștea necesară pentru a ne apuca serios de treabă pentru ceea ce urmează, pentru tenisul adevărat care abia acum începe pentru ea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

E o sportivă care acordă o atenție deosebită și școlii, motiv pentru care face un singur antrenament pe zi până acum și cu atât mai mult mă bucură și ne bucură că joacă atât de bine și reușește să aibă astfel de rezultate”, a punctat Cruciat la televiziunea DigiSport, în cadrul emisiunii Așii Tenisului.

Saito/Sato vs. Gae/Gureva Highlights | 2023 US Open Final

Pentru Gae urmează un sezon mai greu, în care va trebui să se acomodeze cu trecerea la seniorat: „Chiar dacă tu câștigi meciurile trebuie să muncești mai mult pentru victorii decât la junioare. Corpul ei trebuie să fie foarte bine pregătit pentru acest sezon foarte greu care va urma pentru a ne feri de accidentări, pentru a avea continuitate și pentru a putea să progreseze în continuare”, a conchis Cruciat.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!