Andrei Pavel a semnat cu Dinamo

Andrei Pavel a semnat cu Dinamo

Andrei Pavel va antrena grupa de performanță a clubului Dinamo.

„Fostul mare tenisman român Andrei Pavel (47 de ani) s-a alăturat Clubului Sportiv Dinamo București. ”Cneazul”, cum este cunoscut cel de-al treilea jucător român, după Ilie Năstase și Ion Țiriac, ca număr de victorii în echipa de Cupa Davis a României, va antrena la grupa de performanță a clubului, în special tineri jucători care îi calcă puternic pe urme.

Andrei Pavel este cel mai valoros jucător român de simplu după 1989. A debutat în 1990, la vârsta de 16 ani, iar până la retragerea sa din 2009 a jucat la cel mai înalt nivel. A câștigat trei titluri ATP la simplu, între care Mastersul de la Montreal (2001), și șase la dublu. Cea mai bună clasare a sa a fost 13 ATP. La echipa de Cupa Davis a câștigat de 40 de meciuri.

ADVERTISING

După retragerea din activitatea de jucător, Andrei Pavel a fost timp de opt ani căpitan al echipei de Cupa Davis a României și a antrenat jucători de top mondial. Între aceștia se află și două ”Nr. 1” WTA, Jelena Jankovic și Simona Halep. De asemenea, a fost antrenorul perechii dinamoviste medaliate cu argint la JO 2016, Florin Mergea – Horia Tecău.

Din vara anului trecut, Andrei Pavel antrenează trei dintre cei mai talentați și valoroși tineri jucători români, David Nicholas Ionel, Sebastian Gima și Ștefan Paloși", se arată într-un comunicat al clubului din Șoseaua Ștefan cel Mare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!