Vlad Voiculescu spune că un funcţionar din Miniserul Sănătăţii este de vină că personalul din centrele de vaccinare nu a fost plătit

Vlad Voiculescu spune că un funcţionar din Miniserul Sănătăţii este de vină că personalul din centrele de vaccinare nu a fost plătit

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat, marţi, că un funcţionar din Miniserul Sănătăţii este de vină că personalul din centrele de vaccinare nu a fost plătit nici după adoptarea bugetului.

”Trebuia să completeze o hârtie, să o semneze şi să o trimită”, a afirmat Voiculescu, precizând că doar în cursul zilei de luni s-au cerut sumele de la Ministerul Finanţelor Publice.

”Banii au fost ceruţi de la Ministerul Finanţelor, e adevărat că abia ieri, şi plăţile au început deja să se facă. Mâine se vor continua către reţelele de sănătate publică”, a declarat Vlad Voiculescu, marţi, într-o conferinţă de presă.

ADVERTISING

Voiculescu a explicat că cererea pentru fondurile necesare nu era treaba ministrului, de vină fiind un funcţionar public.

Întrebat dacă acesta mai este în funcţie, Voiculescu a afirmat: ”Legea funcţionarului public e relativ clară şi nu poţi să iei măsuri de pe o zi pe alta şi lucrăm cu ce avem. Instituţia funcţionează aşa cum funcţionează, şi nu de ieri, de azi, şi câteodată sunt întârzieri şi luăm măsuri să nu mai existe întârzieri”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Premierul Florin Cîţu a afirmat că plata personalului medical care lucrează în centrele de vaccinare a întârziat nepermis de mult, iar coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiţă a trimis o notificare către Ministerul Sănătăţii, instituţie care a transmis că plata va fi făcută în următoarele zile.

Vicepremierul Dan Barna a declarat, luni seară, că în zilele următoare se vor face plăţile către cei care muncesc în centrele de vaccinare, suma fiind prevăzută în buget. Barna a explicat că întârzierea a apărut din cauza neadoptării bugetului national.

ADVERTISING

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇