Viaţa în pandemie: Unul din patru britanici nu mai face duş zilnic, 14% nu mai folosesc deodorant şi 61% petrec ziua în pijamale

Viaţa în pandemie: Unul din patru britanici nu mai face duş zilnic, 14% nu mai folosesc deodorant şi 61% petrec ziua în pijamale

Lockdown-ul provocat de pandemia de Covid-19 a schimbat obiceiurile oamenilor. Potrivit unui studiu, un sfert dintre britanici admit că nu mai fac zilnic duş sau nu mai folosesc deodorant iar 61% dintre angajaţi şi-au schimbat costumul cu pijamale.

Schimbările de comportament sunt cauzate de pandemia de coronavirus, potrivit unui nou studiu, potrivit Daily Mail.

Rutina zilnică a fost modificată - bărbaţii stau nebărbieriţi, cu părul neîngrijit şi femeile fără machiaj, pe care multe recunosc că îl aplică doar pentru o întâlnire pe Zoom.

ADVERTISING

De la începutul pandemiei, 61% dintre cei care lucrează de acasă spun că nu mai îmbracă haine elegante la fel de des ca înainte, iar 35% dintre britanici recunosc că stau în pijama toată ziua.

Potrivit noului studiu al Ipsos MORI, pe măsură ce izolarea a continuat, priorităţile şi obiceiurile s-au schimbat.

Deoarece mai puţini oameni au o rutină normală, un sfert dintre cei chestionaţi nu mai văd rostul în a face duş zilnic şi 14% admit că nu mai folosesc nici deodorant.

ADVERTISING

Aproape jumătate dintre bărbaţi se bărbieresc mai rar, în timp ce o treime (32%) şi-au lăsat barbă.

Femeile au renunțat la tocuri și machiaj

De la începutul pandemiei, 61% dintre cei care lucrează de acasă spun că poartă costum în mai puţine situaţii iar 35% afirmă că stau în pijamale în timpul zilei.

Potrivit studiului, 67% dintre britanici spun că se îmbracă mai lejer de la începutul pandemiei de Covid-19. Două treimi spun că asta înseamnă că îşi pot exercita mai mult alegerile personale, în timp ce 63% spun că sunt fericiţi că se pot îmbrăca mai lejer.

ADVERTISING

Printre femei, jumătate (52%) folosesc mai puţin machiaj decât de obicei şi 6 din 10 (62%) au renunţat la tocurile înalte pentru încălţări confortabile.

Cercetarea Ipsos MORI a inclus 1.093 de persoane cu vârste cuprinse între 16 şi 75 de ani, chestionaţi, online, între 21 şi 23 ocrtombrie 2020.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇