Vești bune: Pandemia care a speriat o lume întreagă e mai blândă cu cei mici, iar pe noi ne-a învățat ce înseamnă adaptarea

Vești bune: Pandemia care a speriat o lume întreagă e mai blândă cu cei mici, iar pe noi ne-a învățat ce înseamnă adaptarea

Veștile bune de astăzi ne arată cum cei mici sunt, totuși, mai în siguranță în fața noului virus care sperie o lume întreagă. În plus, cercetătorii încep să vorbească despre soluții care te ajută să scapi de virus, odată ce s-a prins de tine.

Și, ca să înțelegem că viața începe să meargă mai departe, avem în sfârșit un spectacol de teatru cu nume mari pe scena Teatrului Național din București. Nu live, nu online, ci acolo în sală, ca în zilele bune.

De fapt, pandemia a adus și lucruri bune: Noaptea Muzeelor, un eveniment neschimbat de 16 ani încoace, se reinventează. Vei fi surprins cât de bine s-a adaptat la noua situație și la noile tehnologii!

ADVERTISING

Mai departe, vorbim și despre fapte bune: s-a lansat o platformă online pentru copiii nevoiași care nu au de la cine primi un cadou de Moș Crăciun și peste 1.000 de femei primesc analize gratuite pentru depistarea cancerului.

Vești bune pentru părinți

Copiii au risc mai mic decât adulții de a se îmbolnăvi de COVID-19, potrivit unei analize prezentate de președintele Colegiului Regal de Pediatrie și Sănătatea Copiilor din Marea Britanie.

Concluzia este că cei cu vârste mai mici de 20 de ani au cu 44% mai puține șanse ca să se îmbolnăvească de COVID-19.

Ba mai mult, copiii până în 14 ani au cea mai mare rezistență la infecția cu noul coronavirus.

ADVERTISING

Spray nazal care ar putea elimina noul coronavirus din organism

O companie australiană lucrează la un spray nazal care are ca efect reducerea dezvoltării noului coronavirus.

Prin folosirea acestui spray, cei deja expuși la virus îl vor putea elimina rapid din organism, protejând astfel populația vulnerabilă. Apoi, cei infectați nu vor mai transmite virusul mai departe.

Acum poți dona un cadou unui copil nevoiaș

Fundaţia Vodafone România lansează platforma https://scrisoripentrumoscraciun.ro/, un instrument gratuit de gestiune a scrisorilor trimise lui Moș Crăciun de copiii din comunitățile defavorizate ale României, care permite și identificarea unor potențiali donatori.

ADVERTISING

Platforma este web–based și poate fi accesată de ONG-uri și de companii, prin crearea unui cont.

Donatorii sunt de încredere, fiind girați de companiile la care lucrează, iar după alocarea scrisorilor, ONG-urile pot interacționa direct cu aceștia, fără intermediari.

Donatorii pot să aleagă cu ușurință scrisoarea copilului pentru care vor să devină Moș Crăciun direct din platformă și primesc prin e-mail, centralizat, toate informațiile necesare despre copil și locația unde urmează să trimită coletul, și au certitudinea că darurile vor ajunge la destinatar.

Analize medicale gratuite pentru depistarea cancerului

Peste 500.000 de euro au fost strânși pentru a fi folosiți de către ONG-urile partenere Think Pink Europe, în programele de prevenție, depistare a cancerului și suport oferit pacientelor oncologice.

În România, Fundația Renașterea a fost susținută de 1.237 de persoane, rezidente în București, Măgurele, Buzău, Timișoara, Bacău, Sibiu, Barcelona, Roma, Bruxelles, Praga, care au donat, s-au plimbat 3 km sau au alergat 5 km, pentru a susține Campania de Prevenție și Depistare Precoce a Cancerului.

Noaptea Muzeelor se reinventează

Cea de a 16-a ediție a Nopții Muzeelor va avea loc pe 14 noiembrie 2020.

Tradiționala desfășurare în luna mai nu s-a putut materializa în acest an, dar Noaptea Muzeelor se reinventează pe finalul lui 2020 prin noi activări muzeale, instalații de artă, producții video dedicate, proiecte culturale organizate în muzee sau spații alternative, cât și în mediul virtual.

Mai mult, anul acesta Rețeaua Naționale a Muzeelor lansează o provocare celor mai tineri consumatori culturali și activează în premieră, sub umbrela Nopții Muzeelor, apelul de proiecte digitale pentru elevi intitulat „ANIMAȚII, PUZZLE, INVESTIGAȚII… VINO ȘI JOACĂ-TE CU COLECȚIILE LA MUZEU!”.

Gaiţele, pentru prima oară la TNB din februarie

Spectacolul “Gaiţele” revine în Sala Mare a Teatrului Naţional din Capitală, pentru prima oară de la premiera cu casă închisă din luna februarie.

Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Adriana Trandafir, Virginia Rogin şi ceilalţi colegi de scenă vor aduce în dar celor prezenţi trăirea inconfundabilă pe care doar atmosfera unică a sălii de teatru o poate oferi.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇