Vești bune: Niciun elev în urmă, vacanța se prelungește și o nouă asigurare acoperă riscurile COVID în țară

Vești bune: Niciun elev în urmă, vacanța se prelungește și o nouă asigurare acoperă riscurile COVID în țară

Vești bune: Încă 160.000 de euro au fost strânși pentru ca 1.200 de copii din mediul rural să poată începe școala chiar și online, printr-un efort remarcabil depus de oameni cu suflet.

Pentru cei din București avem o veste bună de la Muzeul Țăranului Român: Aici vacanța continuă cu activități creative și… recreative.

Nu în ultimul rând, mai avem o veste bună, dacă v-ați planificat următorul concediu în țară.

40 de școli din mediul rural au acum acces la educație digitală

În cadrul unui efort comun între utilizatorii de servicii telecom, Vodafone România și Fundația Vodafone România, s-au strâns în total 160.000 de euro pentru a sprijini educația.

ADVERTISING

Astfel, programul “Școala din valiză” a ajuns in 40 de noi școli din mediul rural, care vor beneficia acum de resurse pentru educație în format digital în anul școlar 2020/2021.

Fundația Vodafone România a dublat suma strânsă din donații și a finalizat recent procesul de achiziție a 1.200 de tablete.

Dispozitivele sunt acum în drum spre elevi din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Iasș, Mureș, Neamț Timiș, Vâlcea și Vaslui.

Vacanța continuă la Muzeul Țăranului Român

Vara aceasta am devenit cu toții mai curajoși, mai puternici și mai conștienți de ce e bine și ce este rău. A fost o vacanță atipică, cu mai puține călătorii și mai puține vizite la prieteni și bunici, cu spaime mai mici sau mai mari, dar și cu mai multe povești și timp de joacă în familie.

ADVERTISING

Așa că revenim și noi cu o propunere mai neobișnuită – aceea de a petrece întreaga lună septembrie în Vacanța la MȚR.

”Ne înarmăm cu povești, pensule, jocuri, dar și cu măști și alte măsuri sporite de siguranță și te așteptăm în curtea Muzeului Național al Țăranului Român să ne recuperăm vacanța printre prieteni, din 1 septembrie până pe 30 septembrie”, se arată în anunțul organizatorilor.

Costul unui atelier este 25 lei/participant. Iată ce poți alege în următoarele zile:

Joi, 24 septembrie
13.30 – 14.30 Atelier de linogravură cu Valentina Bâcu, 8+
Informații și înscrieri la atelieruldecreativitate@gmail.com sau la numărul de telefon: 0742.011.027.

ADVERTISING

Vineri, 25 septembrie
13.30 – 14.30 Atelierul Povești cu urechi cu Călin Torsan, 10+
O întâlnire muzicală presărată cu sunete și povești. Informații și înscrieri la telefon: 021 317 9659 sau la adresa de e-mail: atelieruldecreativitate@gmail.com

Sâmbătă, 26 septembrie
10.00 – 11.00 Atelier pictură pe sticlă cu Bogdan Herăscu, 6+
Informații și înscrieri la telefon: 0726 237 376

11.30 – 12.30 Atelier de modelaj în lut cu Crina Cranta, 6+
Informații și înscrieri la numărul de telefon: 0727 015 825

11.00 – 12.00 și 13.00 – 14.00 Croit, țesut și cusut cu Lidia Stareș, 6+
Pentru copii de la vârsta de 6 ani și adulți.
Înscrieri la numărul de telefon: 0722 798 284

Ți-ai făcut planuri de vacanță în România? În sfârșit îți poți face și o asigurare

Vacanțele nu mai sunt ce au fost, ne încumetăm mai greu să plecăm peste hotare și ne uităm mai mult spre opțiunile din țară.

Dar teama rămâne și este justificată, iar singurul tip de vacanță care nu era acoperit până acum de asigurarile de călătorie erau vacanțele interne, care vara aceasta au ocupat peste 70% din totalul călătoriilor românilor, conform datelor jucătorilor din turism.

Pentru a evita situațiile neplăcute pe care pandemia le aduce, Groupama Asigurari a lansat asigurarea de călătorie pentru destinațiile din România, ce va acoperi urgențe medicale și accidente, în cuantum de 10.000 de euro, respectiv 1.000 euro.

Astfel, în cazul unui eveniment neprevăzut (medical, familial, material sau legal) ce impiedică clientul să beneficieze de călătoria planificată (sejur/citybreak/tabară/excursie), prin noua poliță se rambursează cheltuielile efectuate pentru serviciile achiziționate în avans: bilete la evenimente, transport, cazare, bilete de acces la muzee, concerte, experiențe spa & beauty, zboruri de agrement, activități nautice sau de aventură.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇