Vești bune din lumea medicală, dar și pentru cei mici

Vești bune din lumea medicală, dar și pentru cei mici

Veștile bune de astăzi vin în special din lumea medicală: României i se promite un vaccin antiCovid în primul trimestru al anului viitor, iar China trece în ultima etapă de dezvoltare a propriului său vaccin.

Pentru cei mici avem vești bune: organizațiile nu se dau bătute și fac tot ce le stă ]n putință pentru a-i ajuta să înceapă școala cu bine, fie ea și online.

Mai multe tablete pentru copii

Ca parte a campaniei naţionale #VreaulaScoala, Organizația Salvați Copiii România a achiziţionat în regim de urgență 500 de tablete cu acces la internet, pe lângă cele 3.000 tablete deja donate şi achiziţionate cu fonduri de la companii.

ADVERTISING

Tabletele vor fi donate copiilor din zone roșii (educație exclusiv online), sau galbene (participare școlară hibrid – clasic și online), al căror drept la educație e îngrădit în lipsa unui dispozitiv care să permită participarea școlară reală.

Persoanele fizice care vor sa susțină începerea școlii în siguranță pentru toți copiii o pot face donând online pe https://bit.ly/3k22P0W. Persoanele juridice pot de asemenea contribui, donând direct in contul Salvați Copiii RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005. Puteți descarca contractul de sponsorizare direct aici.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vaccinul antiCovid ar putea ajunge în România în prima parte a anului viitor

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că România ar putea beneficia de un vaccin împotriva Covid în primul trimestru al anului viitor, însă, până atunci, românii trebuie să respecte regulile.

”Comisia Europeană are în discuţie, în acest moment, în evaluare şi contractarea cu 6 firme producătoare. Sunt deja două care au semnat contractul. Noi suntem acolo, urmează ca în primul trimestru al anului viitor să beneficiem de un prim vaccin şi în prima jumătate să putem să îl şi facem la noi în ţară”, a declarat Tătaru la Digi 24, miercuri seara.

ADVERTISING

Un vaccin este pe cale de a fi lansat, în China

Compania farmaceutică chineză Sinovac va începe pe 28 septembrie să testeze vaccinul său împotriva COVID-19 pe copii şi adolescenţi după ce testele efectuate asupra adulţilor, aflate în fază finală, au dat rezultate bune.

Sinovac anunţase la 9 septembrie că rezultatele testelor vaccinului său CoronaVac din fazele 1 şi 2 au dovedit „o bună siguranţă şi imunogenicitate” la adulţi sănătoşi cu vârste de peste 60 de ani, precum şi la cei cu vârste cuprinse între 18 – 59 de ani, informează joi EFE citând surse ale companiei.

Citește și:

Vești bune: Am mai făcut câțiva pași spre o viață normală

Vești bune: Nu am uitat de copii

Vești bune: Școala începe cu sprijin și vara nu se dă plecată


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇