Vaccinul dezvoltat de compania chineză Sinovac va fi testat pe copii şi adolescenţi la sfârşitul lui septembrie

Vaccinul dezvoltat de compania chineză Sinovac va fi testat pe copii şi adolescenţi la sfârşitul lui septembrie

Compania farmaceutică chineză Sinovac va începe pe 28 septembrie să testeze vaccinul său împotriva COVID-19 pe copii şi adolescenţi după ce testele efectuate asupra adulţilor, aflate în fază finală, au dat rezultate bune.

Sinovac anunţase la 9 septembrie că rezultatele testelor vaccinului său CoronaVac din fazele 1 şi 2 au dovedit "o bună siguranţă şi imunogenicitate" la adulţi sănătoşi cu vârste de peste 60 de ani, precum şi la cei cu vârste cuprinse între 18 - 59 de ani, informează joi EFE citând surse ale companiei.

ADVERTISING

Nivelurile de anticorpi la adulţii de peste 60 de ani au fost uşor mai mici decât cei prezenţi în urma testelor efectuate pe categoriile de vârstă mai tinere.

Obţinerea unui vaccin care să poată fi administrat întregii populaţii, inclusiv copii şi adolescenţi, este un element cheie pentru a preveni reizbucnirea unui nou focar de infecţie în şcoli şi grădiniţe.

Testele încep pe 28 septembrie

Testele vor începe pe 28 septembrie în provincia nord-orientală chineză Hebei, din vecinătatea Beijingului.

ADVERTISING

Vaccinul companiei Sinovac, care în America Latină se produce în cooperare cu institutul brazilian Butantan, cu sediul la Sao Paulo, se află în ultima fază a testelor clinice pe scară largă asupra adulţilor, în ţări precum Brazilia, Indonezia sau Turcia.

Agenţia Naţională de Supraveghere Sanitară (Anvisa) din Brazilia a autorizat testarea vaccinului companiei Sinovac asupra a 9.000 de voluntari.

Compania a asigurat livrarea Braziliei a 46 de milioane de doze de CoronaVac până în decembrie şi altor 16 milioane de doze pentru primul trimestru al anului 2021.

ADVERTISING

Aproximativ 90 la sută dintre angajaţii companiei farmaceutice chineze şi familiile lor au primit deja o doză de vaccin, au asigurat responsabilii companiei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇