Vești bune: Școala începe cu sprijin și vara nu se dă plecată

Vești bune:  Școala începe cu sprijin și vara nu se dă plecată

Abia a început școala dar, fără să vrem, ne gândim la situațiile în care vom fi puși în următoarea perioadă. O veste bună este că acum există și o procedură pentru părinții care au nevoie să rămână acasă cu copiii, în cazul în care cele mai sumbre scenarii se adeveresc, iar școlile se închid iar.

O altă veste bună este că încă o organizație și-a anunțat intenția de a-i ajuta pe copiii defavorizați care nu au acces la tehnologie.

Nu în ultimul rând, prognoza meteo pe următoarele două săptămâni e o veste bună: vara nu vrea să plece de la noi!

ADVERTISING

Un calculator pentru viitor

Asociația Your Educated Society (YES) răspunde nevoii de sprijin pentru elevii defavorizați și demarează campania de donații “Un calculator pentru viitor”, sub eticheta #1calculator.

Campania își propune implicarea celor preocupați de educația și dezvoltarea copiilor, printr-un apel pentru donații de telefoane inteligente, tablete, laptopuri și calculatoare tip desktop. Aceste dispozitive vor ajunge în școlile care au identificat elevi care nu-și permit și nu au acces la tehnologie și informație.

ADVERTISING

Avem o procedură privind zilele libere pentru părinți, în caz de suspendare a școlii

Două ordine cu privire la procedura privind zilele libere pentru părinți, în caz de suspendare a școlii în unitatea de învățământ la care merge copilul, au fost publicate în Monitorul Oficial.

Potrivit ordonanței de urgență mai sus amintite, dacă unitățile de învățământ decid suspendarea prezenței fizice a elevilor la procesul de învățământ, unul dintre părinți are dreptul să primească zile libere de la angajator.

Citește aici mai multe despre procedură.

ADVERTISING

Vremea bună mai durează

O veste bună vine și de la meteorologi, care ne anunță că vara nu vrea să plece. Conform prognozei meteorologilor pentru perioada 14-27 septembrie, temperaturile din urmatoarele zile se anunță peste valorile normale ale acestei perioade, abia apoi urmând o ușoară scădere a valorilor, dar doar pentru puțin timp, pentru ca vor crește iar.

Vestea este cel puțin plăcută, pentru că ne poate ajuta să ne reorganizăm pentru un concediu de ultim moment, nu-i așa?

De fapt, s-ar putea ca anul 2020 să intre în istorie și pentru faptul că e cel mai călduros an din istorie, nu doar din cauza pandemiei.

Citește și:

Vești bune: Oamenii cu suflet pun mână de la mână, astfel încât școala să înceapă cu bine pentru toți

Vești bune: Zilele acestea sunt pentru și despre copii

Vești bune: Donațiile se îndreaptă către copii în prag de nou an școlar, iar munca pentru un vaccin Covid continuă


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇