Vești bune: Zilele acestea sunt pentru și despre copii

Vești bune: Zilele acestea sunt pentru și despre copii

Gesturile frumoase de astăzi sunt întâmplările care ne vor face mai bine mâine. Printre ele se numără și inițiativa Salvați Copiii România care, împreună cu CEZ Vânzare, le oferă celor mici tablete, pentru a nu pierde dreptul la educație.

Un gest frumos vine și de la Transylvania College, care le oferă gratuit instituțiilor de învățământ din România toată munca depusă de ei pentru ca școala să înceapă în condiții de maximă siguranță.

Avem și o veste bună bonus: Corul Madrigal revine pe scena! Și iată cum ”luminița de la capătul tunelului” pare mai aproape, nu-i așa?

ADVERTISING

Sute de copii fără posibilități vor primi tablete conectate la internet

Pentru ca situațiile de excluziune și discriminare în care au fost puși copiii vulnerabili să nu se repete odată cu începerea noului an școlar, Organizația Salvați Copiii România împreună cu CEZ Vânzare, principalul furnizor de energie electrică din sud-vestul României, dar și furnizor de gaze naturale, accelerează programul de dotare a acestora cu tablete conectate la internet, care să le permită participarea la școala online, dacă situația pandemică o va impune.

ADVERTISING

Astfel, cu implicarea CEZ Vânzare, 450 de tablete vor ajunge la copiii care au nevoie de sprijin educațional, din localități aflate în județele Argeș, Caraș-Severin, Dolj, Iași, Timiș și Constanța.

Copiii care vor beneficia de acest sprijin au vârste cuprinse între 5 și 16 ani și sunt incluși în programele educaționale Salvați Copiii România.

Un ghid de începere a şcolii gratuit pentru orice unitate de învăţământ

Un ghid de începere a şcolii, care poate fi adaptat pentru orice unitate de învăţământ, a fost elaborat de o şcoală privată din Cluj-Napoca în colaborare cu specialişti în programe de sănătate publică.

ADVERTISING

Transylvania College – The International Cambridge School in Cluj şi-a deschis porţile pe 1 septembrie şi funcţionează după regulile ghidului pe care vrea să-l pună la dispoziţia tuturor instituţiilor de învăţământ interesate.

„Vom pune la dispoziţia tuturor Ghidul pentru redeschiderea în siguranţă a şcolilor şi încurajăm toţi profesorii şi părinţii să privească cu optimism această perioadă dificilă şi să le fie alături copiilor, pentru că ei au nevoie să continue să înveţe şi să interacţioneze cu ceilalţi, iar urmând câteva reguli simple acest lucru nu este imposibil, chiar dacă avem de-a face cu o pandemie”, a explicat Ruxandra Mercea, director general Transylvania College, potrivit unui comunicat remis miercuri.

Psiholog Domnica Petrovai: Atenție la întoarcerea la școală, în plină pandemie. Abilitatea copiilor de a fi responsabili scade cu cât anxietatea crește

Corul Madrigal revine pe scenă

Sâmbătă, 19 septembrie 2020, de la ora 19:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, revine pe scenă cu un nou spectacol „Ave Maria”, alături de invitații Marius Manole și ansamblul Young Beats – Cantus Mundi, coordonat de Zoli Toth.

Evenimentul se va desfășura în aer liber, la Amfiteatrul „Mihai Eminescu” din București (Str. Arhitect D. Hîrjeu nr 61).

Citește și:

Vești bune: Donațiile se îndreaptă către copii în prag de nou an școlar, iar munca pentru un vaccin Covid continuă

Vești bune: Conversații virtuale cu Demi Moore, Zilele Muzeului Țăranului și încă un medicament care tratează Covid

Vești bune: Un vaccin tot mai aproape, tablete pentru copiii de la sate și artă pentru toate gusturile


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇