Vești bune: Conversații virtuale cu Demi Moore, Zilele Muzeului Țăranului și încă un medicament care tratează Covid

Vești bune: Conversații virtuale cu Demi Moore, Zilele Muzeului Țăranului și încă un medicament care tratează Covid

Veștile bune de astăzi ne demonstrează că viața își continuă cursul și poate fi chiar frumoasă, dacă avem încredere că, între timp, niște oameni dedicați lucrează zi și noapte să depășim cu bine această pandemie.

Astfel, avem vești bune de la cercetători, care tocmai au anunțat că pregătesc un nou medicament împotriva Covid-19.

Avem și câteva ”conversații virtuale” cu nume mari ale cinematografiei, care te vor face mai atent la propria viață. Conversațiile sunt online și le puteți urmări cu ocazia celei de-a 77-a ediții a Festivalului de Film Internațional de la Veneția, care se desfășoară în perioada 2 - 12 septembrie.

ADVERTISING

Nu în ultimul rând, pentru bucureșteni avem o sumedenie de variante de petrecere a timpului în aer liber la Muzeul Țăranului Român.

Încă un tratament ieftin împotriva noului coronavirus intră în teste

Cercetătorii din Costa Rica vor începe studii clinice pentru un tratament ieftin împotriva noului coronavirus, bazat pe anticorpi recoltaţi de la cai injectaţi cu SARS-Cov-2, virusul care provocă boala Covid-19.

Autorităţile din Costa Rica speră să poată începe să aplice tratamentul pe scară mai largă în spitale, dacă rezultatele studiului fi încurajatoare.

ADVERTISING

”Pe lângă principiul solidarităţii şi faptul că acest lucru a fost făcut cu medicamente anti-venin pentru muşcăturile de şarpe, ştim că într-o pandemie propria bunăstare este legată de bunăstarea vecinilor”, a spus Alberto Alape, coordonator de proiect la Institutul Clodomiro Picado (ICP) al Universităţii din Costa Rica.

Eforturi similare sunt în desfăşurare şi în Argentina şi Brazilia, în timp ce oamenii de ştiinţă din Belgia folosesc lamele.

Se apropie Zilele Muzeului Țăranului

Muzeul Național al Țăranului Român începe toamna cu expoziții noi, târg de icoane, ateliere de creativitate și multe filme.

ADVERTISING

Toate acestea pot fi văzute, în perioada 10 – 20 septembrie, la cea de a opta ediție a Zilelor Muzeului Țăranului.

Ca în fiecare an, de Ziua Crucii, Muzeul Național al Țăranului Român începe toamna cu expoziții noi, târg de icoane,...

Publicată de Muzeul Național al Țăranului Român pe Luni, 7 septembrie 2020

Conversații profunde despre viață, într-o nouă perspectivă

Mastercard îi invită pe iubitorii de film să se alăture unei serii de conversații virtuale exclusiviste, realizate în parteneriat cu Bienala de la Veneția, cu unele dintre cele mai influente celebrități ale cinematografiei moderne.

Participanții sunt invitați să îi urmărească pe Demi Moore, Gia Coppola, Luca Guadagnino și Wim Wenders, care vorbesc despre cum execuțiile cinematografice excelente pot să evidențieze noi perspective, să stârnească o multitudine de emoții și să ne influențeze viața încă din momentul în care începe filmul.

În plus, cinematografia are puterea să ne conecteze prin acele experiențe, emoții și aventuri în care ne regăsim cu toții.

Conversation with Demi Moore

Seria „Viața dintr-o nouă perspectivă: conectare contactless” își propune să exploreze rolurile regizorilor, actorilor, cineaștilor și ale tuturor celor din industria filmului în construirea acelor povești care nu doar că îi permit privitorului să descopere viața dintr-o perspectivă diferită, ci să se și conecteze la noi lumi, pline de posibilități de neprețuit.

Citește și:

Vești bune: Un vaccin tot mai aproape, tablete pentru copiii de la sate și artă pentru toate gusturile

Vești bune: Testele Covid sunt tot mai rapide, sezonul se lungește la bulgari și Starbucks vine acasă

Vești bune: Cu pași mici, ne apropiem de normalitate


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇