Vești bune: Cu pași mici, ne apropiem de normalitate

Vești bune: Cu pași mici, ne apropiem de normalitate

Una dintre veștile bune de astăzi este că proprietarii de restaurante se pot organiza să ne primească așa cum se cuvine la o masă în oraș.

Desigur, cina nu va mai fi ca altădată: vom purta măști, vom merge pe culoare clar delimitate, ne vom dezinfecta des și vom sta maxim șase persoane la o masă, dar putem privi lucrurile pozitiv: Am făcut încă un pas înainte spre normalitate!

Avem regulile necesare pentru a reveni la restaurante

Autorităţile au aprobat marți normele privind măsurile de protecţie sanitară pentru clienţii restaurantelor şi cafenelelor.

ADVERTISING

Astfel, la intrarea în unitatea de alimentaţie publică se face un triaj observaţional al clienţilor, iar accesul clienţilor cu semne vizibile de infecţie respiratorie va fi interzis.

Potrivit noilor reguli, clienții nu au voie să mănânce în picioare, pot sta cel mult șase persoane la o masă, iar cei care servesc la mese sunt obligați să poarte mască.

Vezi aici toate condițiile impuse de autorități.

Weekendul aduce Târgul de Sfânta Maria la Muzeul Satului din Capitală

Muzeul Naţional al Satului ”Dimitrie Gusti” organizează, sâmbătă şi duminică, Târgul de Sfânta Maria.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vizitatorii pot întâlni, la târg, meşteri populari, colecţionari şi artişti plastici şi pot realiza obiecte în cadrul atelierelor de modelaj în lut, confecţiona obiecte cu seminţe din fructe şi legume, precum şi din fibre textile.

În plus, sâmbătă şi duminică, începând cu ora 11:00, va fi pus în scenă musicalul „Înşir’te mărgărite”, de Roman Vlad.

La Sibiu, filmul în aer liber trece la un alt nivel

Cele mai tari proiecții de film în aer liber au loc în acest weekend la Sibiu, pe ecranul uriaș amplasat de organizatorii Astra Film Festival 2020 între morile de vânt din muzeul sibian Astra. Spectatorii se pot bucura acum de o experiență unică, vizionând filmele în timp ce… plutesc pe lac.

ADVERTISING

Astfel, pe 5 septembrie, ora 20:00 va fi proiectat filmul „Story of Fatat”, de Ibrahim Harb Bileș; 6 septembrie, ora 20: „Transalpina – The Road of Kings”, de Dumitru Budrala; iar pe 7 septembrie, ora 20:00: „iHuman”, de Tonje Hessen Schei.

Citește și:

Vești bune: Sălile de spectacole sunt gata să-și primească înapoi spectatorii

Vești bune: Vaccinul e rezervat, tinerii se implică, iar weekendul e plin de evenimente

Vești bune: Ajutoare pentru mămici, muzee mai aproape de oameni și cinema drive-in pe litoral


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇