Vești bune: Vaccinul e rezervat, tinerii se implică, iar weekendul e plin de evenimente

Vești bune: Vaccinul e rezervat, tinerii se implică, iar weekendul e plin de evenimente

Oamenii de știință lucrează la un vaccin, iar cea mai bună veste este că autoritățile europene au rezervat deja 700.000 de doze pentru noi.

De admirat este și implicarea celor care organizează marile festivaluri din România, care au profitat de popularitatea lor pentru a-i răsplăti pe tinerii care vor să doneze plasmă, odată vindecați de Covid.

Altfel, weekend-ul e plin cu evenimente frumoase în aer liber, doar vremea să țină cu noi!

UE a rezervat până acum 700 de milioane de doze de vaccin anti-COVID

Comisia Europeană a anunţat vineri că a rezervat în numele statelor membre până la 400 de milioane de doze ale unui potenţial vaccin anti-COVID-19 la care lucrează compania americană Johnson & Johnson.

ADVERTISING

Veste vine după ce, pe 31 iulie, Comisia Europeană anunța că a rezervat 300 de milioane de doze ale unui potenţial vaccin produs de laboratorul francez Sanofi.

Bilete la UNTOLD și Neversea pentru cine s-a vindecat de Covid şi donează plasmă

Organizatorii UNTOLD și Neversea încurajează donarea de plasmă de către cei care s-au vindecat de COVID-19, oferindu-le donatorilor câte un bilet pentru prima zi de festival din 2021.

Târgul Creatorilor Populari are loc la Muzeul ASTRA Sibiu, în acest weekend

Peste 250 de meșteri populari din toate zonele etnografice ale țării vor fi prezenți în perioada 14 – 16 august la Sibiu pentru a participa la Târgul Creatorilor Populari sau Târgul de Sfântă Mărie, cum i se mai spune prin popor, unul dintre evenimentele care definesc Muzeul ASTRA.

ADVERTISING

Încă din anul 1983, evenimentul reunește meșteri populari de diferite etnii, care au învățat tainele meșteșugurilor tradiționale de la strămoși și încearcă să le ducă mai departe noilor generații.

La ediția din acest an, ca element inedit, vor fi prezenți alături de meșteșugarii consacrați foști, actuali sau viitori „olimpici” participanți de-a lungul timpului la Olimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale”, însoțiți de instructorii lor.

Cinema Under Any Cloud la Muzeul Național al Țăranului Român

O altă veste bună este că sâmbătă, 15 august, puteți vedea de la 23:30 documentarul ”Totul nu va fi bine”, în regia lui Adrian Pârvu și Helena Maksyom. Proiecția în aer liber este disponibilă la Cinema Muzeul Țăranului.

ADVERTISING

Biletele la filmele din program se achiziționează exclusiv online prin platforma eventbook.ro

Citește și:

Vești bune: Ajutoare pentru mămici, muzee mai aproape de oameni și cinema drive-in pe litoral

Vești bune: Avem toate motivele să facem planuri de vacanță

Vești bune: E o vară specială, Metallica ține concerte drive-in și istoria României prinde farmec


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇