Vești bune: Ajutoare pentru mămici, muzee mai aproape de oameni și cinema drive-in pe litoral

Vești bune: Ajutoare pentru mămici, muzee mai aproape de oameni și cinema drive-in pe litoral

Deși pandemia ne ocupă tot timpul, avem în jur o mulțime de alte lucruri pe care ar fi bine să le observăm și să le apreciem.

Spre exemplu, cei de la Salvați Copiii nu au uitat de mamele care ies din spital cu un nou-născut în brațe și fără cea mai mică idee despre ce le așteaptă și le-au pregătit informații și un kit cu tot ce au nevoie.

Tot din sfera veștilor bune vine și festivalul de filme drive-in de pe litoral. În plus, muzeele vin mai aproape de oameni.

100.000 de mame vor primi kit-uri pentru nou-născuți

În cadrul campaniei de susținere a mamelor din 74 de maternități, specialiștii Salvați Copiii vor vorbi cu acestea și le vor pune la dispoziție o broșură de informare în ceea ce privește îngrijirea nou-născutului, importanța îmbrățișărilor și combaterea depresiei postpartum.

ADVERTISING

Totodată, mamele vor primi kit-uri de îngrijire pentru ele și nou-născuți, constând în produse necesare în primele zile după naștere, precum scutece Huggies®, șervețele umede, Kotex® Maxi Pads și un accesoriu de tip sling pentru bebeluși.

De asemenea, șase maternități din țară, care deservesc mai multe localități (Spitalul Universitar de Urgență București, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Cuza-Vodă Iași, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu), vor fi dotate cu un sistem de comunicare video, în vederea informării mamelor, prin intermediul filmelor educative, cu privire la sănătatea și îngrijirea nou-născutului, dezvoltarea armonioasă a acestuia prin îmbrățișări și combaterea depresiei postpartum.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

16.200 de mame vor fi informate astfel până la sfârșitul anului.

Trei muzee au expoziții temporare în Sun Plaza

Centrul comercial Sun Plaza aduce muzeele mai aproape de bucureșteni cu o serie de expoziții neconvenționale, reunite într-un concept cultural inedit: Pop Up Museums. Timp de trei luni, cele mai interesante exponate de la Muzeul Căilor Ferate Române, Muzeul Parfumului și de la Institutul Astronomic al Academiei Române vor putea fi admirate în Sun Plaza, la parter, iar intrarea este liberă.

ADVERTISING

Proiectul va fi lansat pe 17 august cu o expoziție a Muzeului Căilor Ferate Române.

Festival de filme drive-in pe litoral

Începând din 14 august, toți cei aflați pe litoralul Mării Negre se vor putea bucura de cele mai iubite filme, fiindcă festivalul în aer liber MOV(I)E On - filme de bine ajunge în Constanța și Năvodari.

Vor fi difuzate în sistem drive-in filme pe toate gusturile, atât clasice, cât și recente, câștigătoare de premii și mult apreciate, cum sunt ,,Jumanji”, ,,The Bucket List”, celebrul musical ,,Mamma Mia! O luăm de la capăt”, ,,Fast & Furious”, ,,Dansând în ploaie” sau producții românești, precum ,,Moromeții 2”.

Festivalul este gratuit, iar dacă vrei să vezi un film, tot ce trebuie să faci este să cauți cea mai apropiată parcare Kaufland.

Citește și:

Vești bune: Avem toate motivele să facem planuri de vacanță

Vești bune: E o vară specială, Metallica ține concerte drive-in și istoria României prinde farmec

Vești bune: Vaccinul e aproape și Pisica Pătrată vine la Sibiu


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇