Viața merge mai departe, cu mai multă grijă și inventivitate, iar vestea bună a zilei este că a început deja ”sezonul” concertelor drive-in. Și cei de la Metallica s-au adaptat și pregătesc un concert spectaculos pentru sfârșitul lui august.
Pe plan local, pe iubitorii de istorie militară îi așteaptă o surpriză de proporții la București.
Cei care vin din Spania în România nu mai trebuie să stea în carantină
Vești bune pentru cei care au pe cineva în Spania sau pentru cei care vor să vină acasă la cei dragi.
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis eliminarea Spaniei de pe lista țărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România.
Primul concert Metallica din 2020 va fi într-un cinema drive-in
Viața socială și cea de distracție revine, ușor, ușor, în forme neașteptate.
Formaţia Metallica, de exemplu, a anunțat că va urca pe scenă pentru prima dată în 2020 pentru a susţine un concert ce va fi difuzat în cinematografele drive-in din America de Nord.
”Aducem experienţa Metallica live, într-un cinematograf din apropiere de voi, la 29 august, cu un concert filmat pentru marele ecran, prezentat de @encoredrivein”, a anunţat pe Twitter formaţia.
Muzeul Naţional de Istorie a României găzduiește cea mai mare expoziție de decorații militare
Expoziţia „Onoarea Naţiunilor. Ordine şi Decoraţii din patrimoniul MNIR” reuneşte 560 de piese, ordine, medalii, cruci, semne onorifice şi brevete, atât militare, cât şi civile, din 80 de ţări, multe dintre ele foarte rare, fiind cel mai mare proiect expoziţional de acest gen din ultimii 30 de ani din ţară.
Piesele pot fi văzute de joi la Muzeul Naţional de Istorie a României, scrie News.ro.
Ordinele Unirii (creat în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza), Mihai Viteazul şi Crucea Regina Maria (înfiinţate în timpul Primului Război Mondial), Ferdinand I şi Pentru Merit (instituite în perioada interbelică) sunt doar o parte dintre piesele deosebite, care pot fi admirate în cadrul secţiunii dedicate decoraţiilor româneşti.
Printre cele mai valoroase distincţii străine prezentate în cadrul expoziţiei se numără ordinele Vulturul Negru al Principatului Albaniei şi ordinul Orhideei Înflorite al Imperiului Manciurian, precum şi alte însemne ale statelor de pe celelalte continente.
Discursul expoziţional este completat cu portrete, picturi şi busturi din bronz şi din marmură ale unor personalităţi istorice care au primit diferite distincţii, precum regele Carol I, principele Ferdinand, domnitorii Alexandru Ioan Cuza, Alexandru D. Ghica, Barbu Ştirbei, Armand Călinescu şi Lascăr Catargiu.
Expoziţia va fi deschisă în perioada 13 august - noiembrie şi va putea fi vizitată de miercuri până duminică între orele 10.00-18.00.
În condiţiile impuse de starea de alertă din România, expoziţia nu va beneficia de un vernisaj.
Citește și:
Vești bune: Vaccinul e aproape și Pisica Pătrată vine la Sibiu
Vești bune: Weekend cu concerte drive-in și filme pe răcoare