Vești bune: Sălile de spectacole sunt gata să-și primească înapoi spectatorii

Vești bune: Sălile de spectacole sunt gata să-și primească înapoi spectatorii

Una dintre cele mai bune vești ale ultimelor ore este redeschiderea activităților culturale, dar și redeschiderea timidă a restaurantelor și cafenelelor, acolo unde se poate.

Deși piesele de teatru se vor desfășura în condiții speciale, poate cu viziere pe fața actorilor și sigur cu măști pe fața spectatorilor, tot ne bucură să mai facem un pas spre normalitate, nu-i așa?

Și, dacă tot avem această veste bună, venim și cu o propunere: Spectacolul „Puricele în ureche” vă așteaptă la acest sfârșit de săptămână.

ADVERTISING

Și din sfera medicală avem o veste bună: cercetătorii au descoperit un nou medicament în tratarea noului coronavirus, tratament folosit deja cu succes... la pisici.

De la 1 septembrie se redeschid sălile de teatru, restaurantele, cafenelele și cinematografele

Din 1 septembrie este permisă reluarea spectacolelor în interiorul teatrelor, după 5 luni de pauză. Regulile rămân în continuare destul de stricte, astfel că sălile nu vor putea fi ocupate mai mult de 50% din capacitate.

Din această zi vor putea fi deschise restaurantele, cafenelele, cinematografele sau sălile de concerte, în condiții speciale de siguranță. Vor trebui lăsate locuri libere între oameni și toată lumea să poarte mască.

ADVERTISING

Pentru evenimentele în aer liber, limita rămâne tot la 500 de spectatori cu locuri pe scaune, la o distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt, precum şi cu purtarea măştii de protecţie.

Cluburile, discotecile și barurile rămân închise.

Teatrul Elisabeta vă invită la Amfiteatrul „Mihai Eminescu” din Bucureşti

Teatrul Elisabeta continuă să aducă râsetele şi voia bună la Amfiteatrul „Mihai Eminescu” din Bucureşti. Vinerea aceasta, de la ora 20:00, vă invită la comedia ameţitoare, „Puricele în ureche”.

ADVERTISING

Piesa de rezistenţă a lui Georges Faydeau, “Puricele în ureche”, se află în repertoriul celor mai mari teatre de comedie din lume.

Medicamentele folosite pentru tratarea pisicilor, eficiente şi în cazul oamenilor

Un studiu făcut de Universitatea din Alberta şi publicat în revista Nature Communications arată că medicamentele utilizate în tratarea coronavirusului la pisici pot fi eficiente şi în cazul oamenilor.

Pentru că medicamentul a fost deja utilizat în tratarea pisicilor şi a fost eficient în prevenirea replicării virusului în celule, cercetătorii pot trece direct la studiile clinice.

Odată ce vor obţine aprobarea pentru studii, va putea fi utilizat ca antiviral în cazul pacienţilor cu coronavirus.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇