Medicamentele folosite pentru tratarea pisicilor de Covid, eficiente şi în cazul oamenilor

Medicamentele folosite pentru tratarea pisicilor de Covid, eficiente şi în cazul oamenilor

Un studiu făcut de Universitatea din Alberta şi publicat în revista Nature Communications arată că medicamentele utilizate în tratarea coronavirusului la pisici pot fi eficiente şi în cazul oamenilor.

Medicamentul este folosit în tratarea unei boli mortale cauzate de coronavirus la pisici.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Joanne Lemieux, coautoare a studiului, spune că medicamentul a fost iniţial dezvoltat pentru a preveni infecţia cu coronavirus la pisici. Acesta interferează cu capacitatea unui virus de a se replica şi, prin urmare, a pune capăt infecţiei.

Pentru că medicamentul a fost deja utilizat în tratarea pisicilor şi a fost eficient în prevenirea replicării virusului în celule, cercetătorii pot trece direct la studiile clinice.

Odată ce vor obţine aprobarea pentru studii, va putea fi utilizat ca antiviral în cazul pacienţilor cu coronavirus.

Experţii sunt convinşi că medicamentul va fi eficient în tratarea oamenilor cu COVID-19 în viitor. Între timp, studiază diferite formule pentru medicament, astfel încât acesta să fie mai accesibil pentru populaţia din întreaga lume.

Citește și:

Testare gratuită de Covid pe străzile Parisului

În Suedia s-au deschis școlile de două săptămâni. Ce învățăm din experiența lor și cum îngrijești un bolnav de Covid acasă