Vești bune: Un vaccin tot mai aproape, tablete pentru copiii de la sate și artă pentru toate gusturile

Vești bune: Un vaccin tot mai aproape, tablete pentru copiii de la sate și artă pentru toate gusturile

Vestea mult așteptată a ultimelor ore ne spune că doi giganți farmaceutici și-au unit forțele si promit un miliard de doze de vaccin anti-coronavirus, ajutându-ne, astfel, să facem încă un pas în față spre o viață normală în viitorul apropiat.

Între timp, oameni cu suflet au strâns bani din donații și încep să echipeze școlile de la sate cu tablete, astfel încât, indiferent cât de grea va fi situația în toamnă, copiii să poată avea acces la educație.

De asemenea, avem vești bune și pentru iubitorii de artă și pentru iubitorii de muzică clasică.

Un miliard de doze de vaccin anti-coronavirus în 2021

GlaxoSmithKline şi Sanofi vor începe să testeze pe oameni pentru prima dată vaccinul anti-Covid-19 bazat pe proteine, în urma rezultatelor promiţătoare din studiile anterioare.

ADVERTISING

Acesta combină tehnologia existentă utilizată de Sanofi pentru a-şi face vaccinul împotriva gripei, împreună cu un adjuvant produs de GSK, care declanșează o reacţie imună mai puternică.

Combinate, cele două firme farmaceutice au cea mai mare capacitate de fabricare a vaccinurilor din lume şi extind producţia pentru a viza 1 miliard de doze în 2021.

World Vision România donează tablete pentru elevii de la sate

World Vision România, cu ajutorul donatorilor săi, vine în sprijinul copiilor din satele româneşti şi le dăruieşte acestora prima tranșă de dispozitive pentru învățământul digital: peste 4.000 de tablete şi laptopuri, pentru a-şi putea continua educaţia, în oricare dintre scenariile anunţate de autorităţi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, o altă componentă a procesului de dotare a școlilor pentru începutul acestui an școlar este și donația de 21 de table interactive.

Într-o perioadă extrem de dificilă pentru educaţie, în special pentru învăţământul rural, World Vision a deschis un Fond de Urgență pentru Educație şi are în vedere intervenția pentru cel puțin 6.600 de copii şi 100 de profesori din 80 de comunităţi nevoiaşe de la sate și 27 de şcoli şi 6 grădiniţe pentru renovări și reabilitări în regim de urgență.

Persoanele care vor să-i sprijine în continuare pe copiii de la sate, care vor să continue să înveţe, însă ar putea fi lăsaţi în urmă pentru că nu au resurse, pot să doneze fie prin SMS la 8864 cu textul SPERANŢĂ (cost 4 euro/ lună), fie direct pe site-ul campaniei - https://bit.ly/2X6T8oZ, unde se poate dona orice sumă.

ADVERTISING

Art Safari București 2020 se deschide pe 11 septembrie

Cel mai amplu eveniment dedicat artei din România va găzdui 11.000 de metri pătrați de artă românească de patrimoniu și contemporană, precum și artă internațională.

Pentru prima dată în istoria evenimentului, Art Safari se va desfășura în două spații distincte: Victoria Tower, din centrul Capitalei (Calea Victoriei, numărul 15), și AFI Cotroceni.

La AFI Cotroceni, vizitatorii sunt invitați să caute Satelitul și să descopere instalațiile artistice interactive pentru întreaga familie, cu acces gratuit.

Art Safari va putea fi vizitat și noaptea, în fiecare vineri și sâmbătă, de către grupuri restrânse de vizitatori, care se vor bucura de tururi ghidate, art performance și muzică live.

Evenimentul va avea loc în perioada 11-20 septembrie 2020, în condițiile de siguranță cerute prin legea ce reglementează activitatea muzeelor (acces tip circuit, flux controlat de vizitatori, alături de măsurile clasice de prevenție, măști, dezinfectant, distanțare).

Biletele și abonamentele cu reducere de 30% (40 lei pentru un bilet de o zi și 80 lei pentru un abonament) pot fi achiziționate pe https://tickets.artsafari.ro.

Concertele Festivalului Enescu revin la Mezzo

MEZZO, liderul european al televiziunilor de muzică clasică, va transmite, între 5 septembrie și 27 octombrie, trei concerte din cadrul ediției 2019 a Festivalului Internațional George Enescu, dintre care unul include Simfonia a III-a de George Enescu, sub bagheta lui Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului Enescu, iar altul – lucrarea încă unui compozitor român, Adrian Pop, „Solstice” pentru orchestră.

Doi dintre cei mai apreciați muzicieni români ai momentului vor putea fi urmăriți în aceste concerte: dirijorul Gabriel Bebeșelea și pianista Alexandra Silocea.

Concertele vor fi transmise în perioada 5 septembrie – 27 octombrie 2020 pe MEZZO live HD conform programului anunțat pe site-ul https://www.mezzo.tv/en/tv-schedule.

Citește și:

Vești bune: Testele Covid sunt tot mai rapide, sezonul se lungește la bulgari și Starbucks vine acasă

Vești bune: Cu pași mici, ne apropiem de normalitate

Vești bune: Sălile de spectacole sunt gata să-și primească înapoi spectatorii


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇