Sanofi și GSK testează deja pe oameni un vaccin anti-coronavirus și promit un miliard de doze în 2021

Sanofi și GSK testează deja pe oameni un vaccin anti-coronavirus și promit un miliard de doze în 2021

GlaxoSmithKline şi Sanofi vor începe să testeze pe oameni pentru prima dată vaccinul anti-Covid-19 bazat pe proteine, în urma rezultatelor promiţătoare din studiile anterioare.

Vaccinul dezvoltat de GSK cu sediul la Londra şi Sanofi cu sediul la Paris combină tehnologia existentă utilizată de Sanofi pentru a-şi face vaccinul împotriva gripei, împreună cu un adjuvant produs de GSK, care declanșează o reacţie imună mai puternică.

Companiile au declarat că studiul clinic, care implică 440 de adulţi sănătoşi în SUA, a fost conceput pentru a evalua siguranţa şi răspunsul imun al vaccinului şi se speră că primele rezultate vor fi disponibile în decembrie 2020.

ADVERTISING

SUA nu se alătură coaliţiei mondiale pentru găsirea unui vaccin anti-COVID, pentru că lui Trump nu-i place OMS

Dacă rezultatele sunt pozitive va urma o nouă etapa de testare la scară mai largă, iar aprobarea sa ar putea avea loc în prima jumătate a anului 2021.

Combinate, cele două firme farmaceutice au cea mai mare capacitate de fabricare a vaccinurilor din lume şi extind producţia pentru a viza producerea a 1 miliard de doze în 2021.

Punctul slab al vaccinurilor antiCOVID-19 făcute de Rusia şi China: Sunt bazate pe un virus de răceală comună la care au fost expuşi mulţi oameni

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Începutul unui studiu clinic a fost un „pas important” către un potenţial vaccin care ar putea ajuta la înfrângerea Covid-19, a declarat Thomas Triomphe, şeful global al Sanofi Pasteur.

„Echipele şi partenerii noştri dedicaţi continuă să lucreze 24 de ore pe zi, deoarece ne propunem să oferim primele rezultate la începutul lunii decembrie.”

Bărbații sunt mai puțin rezistenți la coronavirus decât femeile și le-ar trebui un vaccin în plus

Comisia Europeană a semnat un contract cu AstraZeneca pentru 300 de milioane de doze de vaccin anti-Covid-19

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇