Bărbații sunt mai puțin rezistenți la coronavirus decât femeile și le-ar trebui un vaccin în plus

Bărbații sunt mai puțin rezistenți la coronavirus decât femeile și le-ar trebui un vaccin în plus

Femeile au un răspuns imunitar mai puternic împotriva COVID-19 decât bărbaţii, conform unui studiu realizat la Universitatea Yale din SUA.

Rezultatele studiului arată că acţiunea limfocitelor T care distrug celulele infectate este mai puternică în cazul femeilor.

Aceste substanțe favorizează reacţia inflamatorie, ceea ce face și virusul SARS Cov 2, astfel că acesta poate fi mortal.

Cercetarea a fost făcută pe o sută de pacienți și a demonstrat că, în cazul bărbaţilor, sistemul imunitar produce mai multe citokine decât femeile.

ADVERTISING

Conform statisticilor, 60% dintre decesele provocate de COVID-19 în România şi pe plan global sunt la bărbaţi.

În România aproape 80% din totalul deceselor puse pe seama COVID au fost la persoane de peste 60 de ani.

Aproape 60% dintre decese au fost înregistrate în cazul bărbaţilor iar stuația este asemănătoare în întreaga lume.

Rezultatele studiului ar putea fi folosite la realizarea unor strategii anti-COVID.

Trei doze de vaccin pentru bărbați?

„S-ar putea ca bărbaţii să trebuiască să primească doze în plus de vaccin, adică datorită faptului că celulele T cu memorie sunt mai eficiente în cazul femeilor şi apar mai repede, vor putea primi, să zicem, două doze de vaccin, în schimb bărbaţii să primească 3 doze”, a declarat Radu Ciornei, doctor în imunologie, microbiologie şi genetică moleculară.

ADVERTISING

La rândul său, Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Matei Balş din Capitală, spune că încă sunt date care trebuie adunate.

”Este o ipoteză de lucru şi acest studiu. Trebuie să ne gândim că, în general, bărbaţii au mai multe afecţiuni cronice severe, şi, în general, chiar dacă nu vorbim de criza COVID, în general ajung mai repede la deces, prin boli cardiovasculare, diabet, boli pulmonare, etc.”, a precizat acesta.

Raed Arafat: Luna septembrie este plină de riscuri. Dacă nu se respectă regulile vom asista la creșterea infectărilor

ADVERTISING

În toamnă vom avea, cel mai probabil, epidemie de gripă suprapusă peste pandemia de COVID. De ce vaccinul antigripal poate face diferența și cât de pregătit e Ministerul Sănătății

Experții estimează câte 1.500 de cazuri pe zi în România, după deschiderea restaurantelor şi începerea şcolii, chiar dacă respectăm regulile


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇