Raed Arafat: Luna septembrie este plină de riscuri. Dacă nu se respectă regulile vom asista la creșterea infectărilor

Raed Arafat: Luna septembrie este plină de riscuri. Dacă nu se respectă regulile vom asista la creșterea infectărilor

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, medicul Raed Arafat, avertizează că în luna septembrie există riscul ca numărul cazurilor de COVID-19 să crească.

El a precizat că se vor redeschide școlile, mulți români se reîntorc la muncă, orașele se vor aglomera, iar dacă regulile nu vor fi respectate numărul celor infectați cu noul coronavirus va crește.

ADVERTISING

"Vin oamenii înapoi la muncă, orașele se aglomerează, se aglomerează transportul public, încep școlile. Dacă oamenii nu respectă regulile și nu respectă recomandările, clar este posibil să asistăm la creșteri”, a declarat Raed Arafat, sâmbătă seara, la TVR1.

El a subliniat că cifrele din acest moment sunt îngrijorătoare, ceea ce înseamnă o presiune mare pe sistemul sanitar.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"După cifre, putem spune că suntem pe un platou. (…) Sunt cifre mari, sunt cifre îngrijorătoare, care înseamnă presiune pe sistemul sanitar, nu doar de Terapie Intensivă, dar și pe celelalte locuri, pentru cazurile intermediare. S-a simțit la un moment dat o ușoară descreștere, dar în acest moment mai degrabă este un platou și nu neapărat o descreștere", a precizat Arafat.

Totodată, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a recomandat populației să se vaccineze pentru gripa sezonieră.

ADVERTISING

Sâmbătă au fost raportate 1.365 de noi cazuri depistate în ultimele 24 de ore, din cele 24.043 de teste procesate.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 651 de persoane au fost reconfirmate.

În spitalele COVID erau internați sâmbătă dimineață 7.225 de pacienți, iar pe secțiile ATI erau 490 de bolnavi COVID.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇