Arafat și-ar trimite copilul la școală (dacă ar avea), însă doar în anumite condiții. Ce spune despre vaccinul antigripal

Arafat și-ar trimite copilul la școală (dacă ar avea), însă doar în anumite condiții. Ce spune despre vaccinul antigripal

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, avertizează că vor urma două luni „dificile” în ceea ce priveşte infectările cu noul coronavirus. Arafat spune că și-ar trimite copiii la școală (dacă ar avea) și că este esențială acum vaccinarea antigripală.

Secretarul de stat a atras atenţia cu privire la faptul că vom avea o situaţie „destul de serioasă” când infectările cu noul coronavirus se vor suprapune cu gripa sezonieră şi a făcut apel la populaţie să se vaccineze antigripal şi să nu mai ţină cont de cei care contestă vaccinul.

„Sunt persoane care vor avea poate ambele infecţii simultan, sunt persoane care vor avea numai una sau numai alta şi persoanele vulnerabile, din păcate, sunt vulnerabile pentru amândouă.

ADVERTISING

Persoanele vârstnice, persoanele cu comorbidităţi sunt vulnerabile şi pentru gripă şi pentru COVID. Vaccinarea este extrem de importantă şi de data asta trebuie ca oamenii să înţeleagă măcar acum să nu mai asculte de atacurile împotrivă şi să se vaccineze.

Au o şansă mult mai bună să scape măcar de riscul acesta al gripei sezoniere sau să-l atenueze, pentru că vaccinarea nu garantează că nu vei face deloc, dar poate ajuta ca dacă faci (gripă - n.red.) să fie mai uşor impactul bolii respective asupra organismului", a afirmat Raed Arafat, vineri seara, la Digi24.

În toamnă vom avea, cel mai probabil, epidemie de gripă suprapusă peste pandemia de COVID. De ce vaccinul antigripal poate face diferența și cât de pregătit e Ministerul Sănătății

Oficialul citat de Agerpres a subliniat necesitatea ca populaţia să respecte măsurile privind purtarea măştilor şi păstrarea distanţei, pentru a limita răspândirea SARS-CoV-2.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Arafat și-ar trimite copiii la școală

Întrebat despre deschiderea școlilor și dacă și-ar trimite copilul, în cazul în care ar avea, Raed Arafat a răspuns:

„Cel mai probabil da, dar știind că există măsuri care sunt luate bine și clare, care vor proteja copilul cât mai mult posibil”.

În opinia lui Arafat, felul în care se vor deschide școlile trebuie să se clarifice „încă și mai mult cred, să se înțeleagă”, însă cert este că vor fi fie cu elevii în școală, fie cu elevii împărțiți între școală și online.

Guvernul nu are bani de măşti pentru toţi elevii. Iohannis: Nu e o problemă extremă

Pe de altă parte, secretarul de stat a spus că ar impune anumite reguli și în familii, mai ales acolo unde sunt persoane în vârstă.

ADVERTISING

Regula este: copilul să nu interacționeze direct cu bunicii, ceea ce nu va fi ușor. Pericolul real asupra copiilor este minimal. Pericolul este când se întorc acasă și riscul este să se treacă (infecția - n.red.) către bunici. De asta regulile din casă sunt foarte importante: spălarea, dezinfectarea și contact cât mai controlat cu persoanele în vârstă”, a adăugat Arafat, citat de Mediafax.

Tătaru, despre începerea şcolii: Sperăm să avem doar o creştere uşor simţită şi nu la nivelul copiilor

Raed Arafat a vorbit și despre riscul asupra profesorilor, spunând că aceștia trebuie să știe cum să se protejeze. Totodată, în opinia secretarului de stat, cadrele didactice ar trebui să primească și ele măști.

Scandalul măştilor pentru elevi: Trei asociații depun plângere penală împotriva lui Orban, Turcan și Anisie

Întrebat care va fi situația acelor copii care sunt duși la școală de către bunici, Arafat a răspuns: „Dacă merge bunicul să ia copilul, nu e nicio problemă, dar bunicul se poarte mască, să meargă cu copilul, îl ia de mână, când ajunge acasă se dezinfectează, nu duce mâna la față. Acestea sunt reguli de protecție minime”.

Arafat: Scenariul cel mai grav ar fi să rămânem fără capacitate de terapie intensivă. Cifra de 1.500 pentru noi e îngrijorătoare. La fiecare 1.000 de cazuri, aproape 50 ajung la ATI


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇