Guvernul nu are bani de măşti pentru toţi elevii. Iohannis: Nu e o problemă extremă

Guvernul nu are bani de măşti pentru toţi elevii. Iohannis: Nu e o problemă extremă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, comentând afirmaţiile vicepremierului Raluca Turcan potrivit cărora Guvernul nu poate furniza măşti pentru toţi elevii, că probabil pur şi simplu nu există fonduri suficiente pentru aşa ceva.

Vicepremierul Raluca Turcan: Este absolut imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii și profesorii / Reacţia asociaţiilor de elevi

El a precizat că a discutat cu foşti colegi, iar profesorii vor merge la școală cu mască, pe care şi-o vor procura singuri.

ADVERTISING

”Nu pot să vă spun decât că aşa s-au gândit în această perioadă. Bănuiesc că pur şi simplu nu există fonduri suficiente pentru aşa ceva. Din ce am discutat cu foşti colegi de ai mei, nu e o problemă extremă. Profesorii vor merge cu mască pe care şi-o vor procura ei”, a replicat Iohannis.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că „este absolut imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii din ţara aceasta, pentru toţi profesorii”, însă există categorii defavorizate care sunt beneficiare de măşti gratuite de la stat, prin achiziţia făcută de Ministerul Sănătăţii.

ADVERTISING

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM) şi Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE) condamnă declaraţia Ralucăi Turcan şi susţin că Guvernul trebuie să asigure măşti tuturor elevilor.

Elevii se plâng că Guvernul nu va da măști tuturor copiilor care merg la școală. Orban: Alocăm 175 de milioane de euro din fonduri europene pentru pregătirea anului școlar

Ulterior, şi Ludovic Orban a declarat că sunt puse la dispoziţia elevilor măşti, în cazul în care un copil vine fără mască la şcoală, însă nu pot fi luate măşti pentru toţi copiii.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇