SUA nu se alătură coaliţiei mondiale pentru găsirea unui vaccin anti-COVID, pentru că lui Trump nu-i place OMS

SUA nu se alătură coaliţiei mondiale pentru găsirea unui vaccin anti-COVID, pentru că lui Trump nu-i place OMS

SUA au anunţat că nu se vor alătura coaliţiei internaţionale pentru a găsi şi distribui un vaccin anti-COVID în întreaga lume. Măsura a fost luată din cauza asocierii coaliţiei cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care a fost criticată în numeroase rânduri de Administraţia Trump.

„Statele Unite vor continua angajamentele cu partenerii noştri internaţionali pentru a ne asigura că vom învinge acest virus, dar nu vom fi constrânşi de organizaţii multilaterale influenţate de corupţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi de China”, a declarat Judd Deere, un purtător de cuvânt al Casei Albe.

ADVERTISING

Trump impune sancțiuni Curții Penale Internaționale, care investiga crime de război americane în Afganistan

Coaliție internațională anti-COVID, fără SUA

Covax, coaliția internațională în care a cărei conducere este și Organizaţia Mondială a Sănătăţii, îşi propune să achiziţioneze două miliarde de doze de potenţiale vaccinuri anti-COVID de la mai mulţi producători până la sfârşitul anului 2021 şi să le distribuie în întreaga lume.

OMS a anunţat săptămâna trecută că Covax intenţionează să colaboreze cu producătorii de vaccinuri pentru a oferi ţărilor din întreaga lume acces echitabil la vaccinuri sigure şi eficiente, odată ce acestea sunt autorizate şi aprobate. OMS a anunţat că 172 de ţări sunt implicate în discuţii pentru o potenţială participare în program.

ADVERTISING

Luni, Comisia Europeană a confirmat că va contribui cu 400 de milioane de euro la iniţiativă, iar OMS a declarat că şi Germania s-a alăturat proiectului.

Potrivit Washington Post, secretarul pentru sănătate şi servicii umane, Alex Azar, a avut „interesul de a explora un anumit rol al SUA în Covax, dar a întâmpinat rezistenţă din unele părţi ale Administraţiei”.

Roche va lansa la sfârșitul lui septembrie un test rapid pentru coronavirus: Dă rezultatul în 15 minute

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat împotriva „naţionalismului vaccinurilor. „Pentru ca lumea să se recupereze mai repede, trebuie să se refacă împreună, pentru că este o lume globalizată: economiile sunt împletite”, a afirmat şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

ADVERTISING

Accesul egal la un vaccin împotriva COVID-19 este cheia pentru a învinge virusul şi a deschide calea pentru recuperarea post pandemie", a spus Stefan Löfven, prim-ministrul Suediei.

Deschiderea școlilor se amână în New York, din cauza Covid-19. Ce au obținut profesorii, după ce au amenințat cu greva


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇