Un calculator pentru viitor, donații pentru dotarea elevilor fără posibilități cu dispozitive pe care să poată învăța

Un calculator pentru viitor, donații pentru dotarea elevilor fără posibilități cu dispozitive pe care să poată învăța

Asociația Your Educated Society (YES) răspunde nevoii de sprijin pentru elevii defavorizați și demarează campania de donații “Un calculator pentru viitor”, sub eticheta #1calculator.

Campania își propune implicarea celor preocupați de educația și dezvoltarea copiilor, printr-un apel pentru donații de telefoane inteligente, tablete, laptopuri și calculatoare tip desktop. Aceste dispozitive vor ajunge în școlile care au identificat elevi care nu-și permit și nu au acces la tehnologie și informație.

Statisticile sunt îngrijorătoare. Potrivit datelor Ministerului Educației, sunt peste 250.000 de copii care nu au sub nicio formă acces la tehnologie, adică nu dețin un dispozitiv cu care să se conecteze la internet. Un sondaj IRES arată că aproape 1 milion de elevi nu dețin un dispozitiv propriu și trebuie să apeleze la dispozitivele altor persoane.

ADVERTISING

Este evidentă nevoia acestor elevi de a ține pasul cu colegii lor de clasă, mai ales în această perioadă, când cursurile și lecțiile se desfășoară în mediul virtual.

Cu sprijinul Ministerului Educației, campania “Un calculator pentru viitor” strânge donațiile și le distribuie reprezentanților școlari din țară pe baza unui proces verbal de predare-primire, astfel încât să se asigure că beneficiarul final este elevul.

“Lucrez într-o companie al cărei domeniul de activitate este dezvoltarea de aplicații mobile. Sunt înconjurat de tehnologie. Eficiența mea ca specialist, la locul de muncă și în proiectele personale, este determinată exclusiv de cât de bine folosesc uneltele online și ce reușesc să fac cu ele. Accesul la tehnologie nu este un lux! Este o necesitate fără de care nu poți merge înainte, nu te poți dezvolta, nu poți crește.” –

Bogdan Popovici, Președinte Your Educated Society
ADVERTISING

Campanie adresată persoanelor fizice, companiilor, entităților guvernamentale și neguvernamentale

Campania este deschisă tuturor celor care își doresc să faciliteze micșorarea prăpastiei dintre unii elevi și colegii lor, distanță de care nu se fac vinovați nicidecum copiii. Persoane fizice, companii, entități guvernamentale și neguvernamentale pot aduce un aport important, cu un gest minim, prin donarea de aparatură.

Un singur telefon inteligent, de exemplu, reușește să ajute un elev. Un calculator poate ajuta mai mulți copii ai unei familii defavorizate. Este inimaginabilă pentru cetățeanul modern imposibilitatea de a naviga pe internet și de a fi complet deconectat de la realitatea secolului 21. Însă aceasta este realitatea elevilor care nu au această fereastră către viitor și care sunt sortiți să rămână în urmă, fără vina lor.

ADVERTISING

“Vorbim despre dorința de digitaliza România, dar uităm că aproape 1 milion de copii au un singur device acasă. Pentru dezvoltarea abilităților de a crea tehnologie, de a lucra cu sisteme informatice din ce în ce mai sofisticate, este nevoie să ne îngrijim ca toți copiii să aibă acces la 1Calculator și să fie ghidați în folosirea lui pentru scopuri educaționale, nu doar de recreere.”

Adina Săniuță, Vicepreședinte Your Educated Society

Website-ul proiectului #1calculator este www.1calculator.ro/.

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/1Calculatorro-126671758800606

Un proiect al Asociației Your Educated Society (www.yes2edu.ro).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇