Vești bune: Oamenii cu suflet pun mână de la mână, astfel încât școala să înceapă cu bine pentru toți

Vești bune: Oamenii cu suflet pun mână de la mână, astfel încât școala să înceapă cu bine pentru toți

Timpul trece și incertitudinea crește, înainte de noul an școlar. Cei mai expuși sunt copiii vulnerabili, dar vestea bună e că soarta lor nu rămîne indiferentă oamenilor cu suflet mare.

Organizația Salvați Copiii România alocă în regim de urgență fonduri pentru achiziționarea a 500 de tablete cu acces la internet, care să fie donate copiilor din așa-numitele zone roșii – educație exclusiv online – sau galbene –participare școlară hibrid – clasic și online -, al căror drept la educație e îngrădit în lipsa unui dispozitiv care să permită participare școlară reală.

De asemenea, World Vision România va angaja o parte din Fondul de urgență al organizației pentru copiii şi şcolile din mediul rural în scopul achiziției de tablete pentru copiii care nu vor putea participa fizic la școală, nu dispun de echipamentele necesare și nu beneficiază de sprijinul oferit de Guvern.

ADVERTISING

În altă ordine de idei, avem și o veste bună care ne arată că există o șansă ca lucrurile să se schimbe și în România: Un oraș din Transilvania le oferă WiFi gratuit localnicilor, din bani europeni!

Salvati Copiii alocă de urgență fonduri pentru copiii care au nevoie de tablete

Organizația Salvați Copiii România alocă în regim de urgență fonduri pentru achiziționarea a 500 de tablete cu acces la internet, care să fie donate copiilor din așa-numitele zone roșii – educație exclusiv online – sau galbene – participare școlară hibrid – clasic și online -, al căror drept la educație e îngrădit în lipsa unui dispozitiv care să permită participare școlară reală. Organizația face un apel public, pentru ca până în 14 septembrie, toți copiii aflați în această situație gravă de excluziune școlară să își poată exercita dreptul universal la educație.

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, a declarat: ”E o situație de urgență, sunt câteva mii de copii care vor fi puși într-o situație critică de neparticipare școlară, pentru că nu au cum să acceseze cursurile online. E inadmisibil că s-a ajuns aici și că tocmai copiii vulnerabili sunt sacrificați, dar e imperios necesar mai întâi să identificăm o soluție și apoi să lucrăm la un plan pe termen lung, care să nu mai permită astfel de situații. Facem un apel la solidaritate, mai e nevoie de cel puțin 4.500 de tablete cu acces la internet. Echipele Salvați Copiii sunt pe teren, culeg date și se asigură că sprijinul ajunge nemijlocit la beneficiari”.

ADVERTISING

Până acum, Salvați Copiii a reușit să mobilizeze mecanisme de finanțare pentru a dota 3.000 de copii cu tablete pentru a putea participa la cursuri online.

Persoanele fizice care vor sa susțină începerea școlii în siguranță pentru toți copiii o pot face donând online pe https://bit.ly/3k22P0W

Persoanele juridice pot de asemenea contribui, donând direct in contul Salvați Copiii RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005. Puteți descărca contractul de sponsorizare direct aici.

Si World Vision România strânge bani pentru a ajuta încă 3.500 de copii

World Vision România va angaja o parte din Fondul de urgență al organizației pentru copiii şi şcolile din mediul rural în scopul achiziției de tablete pentru copiii care nu vor putea participa fizic la școală, nu dispun de echipamentele necesare și nu beneficiază de sprijinul oferit de Guvern.

Însă aceste resurse nu sunt suficiente pentru a acoperi costul celor 3.500 de tablete.

ADVERTISING

Fundația a achiziționat deja alte 4.000 de tablete pentru copiii din comunitățile în care își derulează programele. În aceste condiții, Fundația face apel la toți oamenii care doresc să îi ajute pe copiii nevoiași să învețe – atât companii, cât și persoane fizice – să i se alăture în această inițiativă de maximă urgență, pentru a achiziționa și dărui copiilor alte 3.500 de tablete.

Donațiile se pot face online, pe site-ul Fundației World Vision România (worldvision.ro), precum și prin SMS la numărul 8864, cu textul SPERANTA (cost 4 EURO/ luna).

Un nou test pentru COVID-19, cu rezultat în 3 minute

O companie din Italia va începe producţia unui test ultrarapid de detectarea a infecţiei COVID-19, pe bază de salivă şi care dă rezultatul în doar 3 minute, după ce a primit aprobarea Ministerului Sănătăţii.

Pentru a afla dacă o persoană a contractat noul coronavirus, este prelevată o mostră de salivă cu un beţişor cu capete de bumbac şi, graţie utilizării împreună a trei reactivi, se poate afla rezultatul la fel de repede ca la un test de sarcină: două linii înseamnă pozitiv, o linie este negativ.

Se poate și în România: Prima localitate cu Wifi gratuit din bani europeni

Locuitorii și turiștii din Făgăraș au acces gratuit la internet în mai multe zone publice din municipiu, începând de astăzi.

Primăria Făgăraș a finalizat instalarea a 25 de echipamente în mai multe zone din oraș, după ce anul trecut a obținut o finanțare de 15.000 de euro de la Comisia Europeană prin programul WiFi4EU.

Citește și:

Vești bune: Zilele acestea sunt pentru și despre copii

Vești bune: Donațiile se îndreaptă către copii în prag de nou an școlar, iar munca pentru un vaccin Covid continuă

Vești bune: Conversații virtuale cu Demi Moore, Zilele Muzeului Țăranului și încă un medicament care tratează Covid


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇