Septembrie nu se comportă ca o lună de toamnă – prognoza meteo pe două săptămâni

Septembrie nu se comportă ca o lună de toamnă – prognoza meteo pe două săptămâni
Meteo

Toamna nu prea vrea să își facă simțită prezența, iar vara nu se dă dusă, conform prognozei meteorologilor pentru perioada 14-27 septembrie.

Temperaturile din urmatoarele zile se anunță peste valorile normale ale acestei perioade, abia apoi urmând o ușoară scădere a valorilor, dar doar pentru puțin timp, pentru ca vor crește iar.

Banat

Vremea va fi călduroasă și în general frumoasă până pe 17 septembrie, cu temperaturi maxime de 30 de grade.

În zilele de 18, 19 și 20 septembrie va urma o răcire semnificativă și o schimbare în aspectul vremii, astfel că maximele termice vor fi de 20...22 de grade.

Până în 25 septembrie se va încălzi ușor, cu maxime ce vor urca, în medie, la 26 de grade, însă în ultimele două zile de prognoză vor coborî spre 22 de grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în zilele de 17 și 18 septembrie și din nou în intervalul 22–27 septembrie.

ADVERTISING

Crișana

În primele zile vremea va fi călduroasă la amiază (30 de grade), însă, în intervalul 16–20 septembrie se va răci semnificativ, astfel încât media maximelor va fi de 20 de grade.

Din 20 și până în 25 septembrie se va încălzi treptat, la valori medii de 26 de grade, apoi va intra din nou într-un proces de scădere, spre medii de 22 de grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în 17 și 18 septembrie, precum și în intervalul 23–27 septembrie.

Transilvania

În primele patru zile vremea va fi în general frumoasă, cu valori termice peste normalul perioadei (28 de grade).

În 18, 19 și 20 septembrie se va răci accentuat (18 grade), apoi se va încălzi ușor până în data de 25 septembrie când vor fi 24 de grade. Finalul de interval va aduce o răcorire ușoară, cu 22 de grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în primele două zile ale intervalului de prognoză.

ADVERTISING

Maramureș

Intervalul de prognoză va debuta cu vreme frumoasă și caldă, asfel încât temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul a 29 de grade.

Din 18 septembrie și până în 21 septembrie vremea va deveni rece, cu medii ale maximelor de 18...20 de grade, apoi se va încălzi treptat, spre valori de 24 de grade. În ultimele zile se va răci din nou, astfel că media maximelor va ajunge la 21 de grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în data de 17 septembrie și din nou în 26 și 27 septembrie.

Moldova

În primele zile de prognoză vremea va fi în general frumoasă și se va încălzi treptat, astfel încât va deveni călduroasă la amiază în cea mai mare parte a regiunii, cu maxime mediate regional, între 28 și 30 de grade.

În 18, 19 și 20 septembrie se va răci brusc, iar media maximelor va coborî până la 18 grade, dar după acest interval, va urma un proces de încălzire treptată, spre maxime, în medie, de 22...24 de grade.

ADVERTISING

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în 17 și 18 septembrie, iar în restul intervalului șansele de ploaie vor fi scăzute.

Dobrogea

În intervalul 14–17 septembrie vremea va fi în general frumoasă și caldă pentru această perioadă, cu maxime mediate în jurul a 28 de grade.

După aceea se va răci semnificativ, cu cele mai reci zile în 19 și 20 septembrie când media maximelor va fi de 20 de grade, dar din 21 septembrie și până la finalul intervalului se va mai încălzi ușor, iar regimul termic diurn, mediat regional, va fi de 22...24 de grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi destul de redusă pe tot parcursul intervalului de prognoză, doar în 18 septembrie vor fi posibile ploi slabe pe arii restrânse.

Muntenia

Intervalul de prognoză va începe cu vreme frumoasă și caldă, chiar călduroasă la amiază, în special la câmpie. Până pe 17 septembrie vor fi în jur de 30 de grade.

După acestă dată și până în 21 septembrie valorile termice vor marca o scădere, astfel că media acestora va ajunge la 20 de grade.

Perioada următoare va fi caracterizată de o revenire sub aspect termic, ce va determina maxime, mediate regional, de 24...26 de grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi destul de redusă pe tot parcursul intervalului de prognoză, cu excepția zilei de 18 septembrie când acestea se pot semnala cu caracter local.

Oltenia

Vremea va fi călduroasă la amiază în cea mai mare parte a regiunii, cu maxime ce se vor situa, mediat regional, în jurul a 30 de grade, până în 17 septembrie.

Ulterior acestei date, pe intervalul 18 – 21 septembrie, se va răci semnificativ, astfel că temperaturile se vor situa în jurul normelor și ușor sub acestea, cu medii de 20...22 de grade.

Din 22 septembrie vremea se va ameliora ușor sub aspect termic, astfel încât mediile maximelor vor fi între 23 și 25 de grade.

Ploile vor lipsi pe aproape tot parcursul intervalului, doar în data de 18 septembrie vor crește șansele de apariție a acestora.

La munte

În primele 4 zile de prognoză vremea va fi în general frumoasă și mai caldă decât normalul perioadei, cu media maximelor în jurul a 20 de grade. Din 18 septembrie și până în 21 septembrie se va răci, chiar semnificativ, astfel că maximele mediate vor fi de 10...12 grade. Pe intervalul 22-26 septembrie se va încălzi ușor, cu medii ale maximelor de 14...16 grade, iar la final se preconizează din nou o scădere a valorilor termice spre 14 grade.

Ploile se vor semnala în 17 și 18 septembrie, iar în restul intervalului probabilitatea apariției acestora va fi destul de redusă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇