Elevii din 40 de școli de la sat vor putea învăța online cu tablete și internet oferite în urma unei campanii Vodafone de 160.000 de euro

Acoperire #ScoalaDinValiza (1)

În cadrul unui efort comun între utilizatorii de servicii telecom, Vodafone România și Fundația Vodafone România, s-au strâns în total 160.000 de euro pentru a sprijini educația. Astfel, programul “Școala din valiză” a ajuns în 40 de noi școli din mediul rural, care vor beneficia acum de resurse pentru educație în format digital în anul șolar 2020/2021.

Fundația Vodafone România a dublat suma strânsă din donații și a finalizat recent procesul de achiziție a 1.200 de tablete. Dispozitivele sunt acum în drum spre elevi din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Iași, Mureș, Neamț, Timiș, Vâlcea și Vaslui.

În mai puțin de 2 luni de la începutul campaniei “Împreună nu lăsăm nicun elev în urmă”, românii și-au arătat susținerea, ajutând copiii din mediul rural să aibă acces egal la educație, reducând astfel decalajul dintre diferite părți ale țării și diferite categorii sociale.

ADVERTISING

S-au strâns aproape 80.000 de euro din donațiile oamenilor care au înțeles că, împreună cu Vodafone România, Fundația Vodafone România și în acord cu inițiativele autorităților, pot face o diferență și pot contribui la asigurarea unor resurse digitale de calitate pentru elevii și profesorii din România.

Elevii din 40 de școli rurale vor avea acum acces la educație digitală prin “Școala din valiză”

Pe lângă tabletele achiziționate pentru elevi, distribuite de Fundația World Vision Romania, începând cu iulie 2020, conținutul platformei “Școala din Valiză” a fost îmbogățit cu peste 40 de videoclipuri educaționale noi, create de profesori și specialiști din diferite domenii (tehnici de scriere creativă, dicție, astronomie, chimie, pictură etc.) pentru a-i ajuta pe copii să înțeleagă mai bine diferitele discipline școalare sau pentru a le dezvolta noi abilități.

ADVERTISING

Ne bucurăm că atât de mulți oameni au realizat importanța soluțiilor educaționale dedicate și au donat pentru un viitor mai bun pentru elevi. Ajutorul lor a fost esențial, deoarece astfel am reușit să ajungem la un număr mai mare de școli, mai repede. Este important ca societatea să înțeleagă că putem realiza lucruri mărețe dacă acționăm împreună, într-un efort comun de a face fapte bune. Având în vedere deficitul de instrumente digitale pentru educație din zonele rurale și nevoia tot mai mare de acces la educația digitală în contextul actual, am decis să extindem această inițiativă. Prin urmare, încurajăm oamenii să ni se alăture în continuare în acest efort și să continue să doneze în perioada aceasta pentru a aduce educația digitală în mai multe școli rurale, pentru mai mulți elevi care au nevoie de sprijin. Uneori, timing-ul este esențial, de aceea trebuie să acționăm astăzi

Angela Galeța, Director al Fundației Vodafone România
ADVERTISING

Vodafone România extinde campania de donații până pe 15 octombrie 2020

Vodafone România s-a alăturat efortului de a ajuta elevii din zonele rurale să își continue studiile în anul școlar 20/21 și să beneficieze de o experiență educațională completă.

Compania oferă internet pentru toate școlile din programul „Școală din valiză”, împreună cu SIM-uri pentru tabletele donate, cu trafic gratuit de date mobile pentru accesarea platformei www.scoaladinvaliza.ro și a altor platforme educaționale, precum www.manual.edu.ro, www.lectii-virtuale.ro, www.profesoronline.ro.

Mai mult, elevii și profesorii din rețeaua Vodafone au acces gratuit la internet pentru aceste platforme.

1200-tablete-ScoalaDinValiza-2

Campania “Împreună nu lăsăm niciun elev în urmă” continuă până pe 15 octombrie 2020, iar donațiile care vor fi strânse vor fi utilizate pentru extinderea programului “Școala din Valiză” către mai mulți elevi și profesori din zonele rurale ale României cărora le lipsesc mijloacele pentru educația digitală.

Toți utilizatorii serviciilor de telecomunicații au posibilitatea de a contribui în continuare la această inițiativă comună prin donații SMS la 8846 sau folosind un card de credit, în timp ce utilizatorii serviciilor Vodafone România pot dona, de asemenea, direct din creditul existent în extraopțiunea cartelei prepaid sau direct pe factura lor pentru serviciile mobile.

Mai multe detalii despre campanie sunt disponibile aici.

Despre “Școala din Valiză”

Fundația Vodafone România a lansat programul “Scoala din Valiză” în 2018, într-un efort de a reduce decalajul educațional dintre mediul urban și cel rural în România. Acest program reprezintă o abordare de tip 360 ​​de grade a educației digitale.

“Școala din Valiză” sprijină atât elevii, cât și profesorii din zonele rurale în a-și dezvolta abilitățile digitale, oferindu-le acces la platforma de e-learning www.scoaladinvaliza.ro, o “valiză de tehnologie“ dotată cu tablete, laptopuri și conexiune la internet, dar și prin formarea profesională continuă a cadrelor didactice.

Ajutăm profesorii să fie mai încrezători în propriile forțe, să creeze și să susțină lecții digitale interactive și, împreună cu ei, susținem studenții să fie pregătiți pentru o piață a muncii dominată din ce în ce mai mult de tehnologie.

Procedând astfel, profesorii au posibilitatea de a transforma școala, iar elevii învață cu mai multă plăcere, fiind pregătiți pentru lumea viitorului. “Școala din Valiză” înseamnă educație digitală accesibilă și de calitate.

În prezent, programul “Școala din Valiză” se desfășoară în 50 de unități de învătământ din mediul rural

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de telecomunicații și tehnologie din lume, având ca obectiv menținerea unei societăți conectate și construirea unui viitor digital pentru toți. Vodafone își concentrează activitatea pe două platforme regionale majore și distincte în Europa și Africa.

Conectăm lumea pentru un viitor mai bun. Suntem optimiști cu privire la modul în care tehnologia și conectivitatea pot contribui pentru viitor și îmbunătăți viețile oamenilor.

Prin activitatea noastră, ne propunem să construim o societate digitală care să susțină progresul socio-economic, incluzivă și care să nu fie în detrimentul planetei. De aceea, ne-am angajat să îmbunătățim viețile a peste un miliard de oameni și să reducem la jumătate impactul nostru asupra mediului până în 2025.

Fundaţia Vodafone România

Este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei peste 20 de ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.168 de programe derulate de 745 de ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale.

Proiectele au avut peste 3 milioane de beneficiari - copii, tineri, vârstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 31 de milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere.

Mai multe detalii despre programele fundaţiei sunt disponibile pe www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatiavodafone.ro/ și www.facebook.com/fundatiavodafone.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇