Vești bune: Oamenii sunt tot mai altruiști, companiile continuă să ajute, iar bucureștenii cer mai multă artă

Vești bune: Oamenii sunt tot mai altruiști, companiile continuă să ajute, iar bucureștenii cer mai multă artă

Vestea bună de azi este că există o doză consistentă de bunătate care derivă din ideea că toată lumea ar trebui să aibă acces la vaccinul Covid, atunci când va fi descoperit, nu doar cei din țările înstărite.

De fapt, simțim bunătatea chiar în ”ograda” noastră: Kaufland România oferă finanțare de peste 460.000 euro pentru 14 proiecte dedicate celor vulnerabili.

Dar veștile bune nu se limitează aici. Avem și câteva care ne demonstrează că ne putem simți bine și în pandemie: Mai multă artă pentru iubitori și o colaborare muzicală inedită pentru sezonul colindelor care se apropie.

OMS promite 2 miliarde de doze de vaccin, până la sfârşitul lui 2021

Organizaţia Mondială a Sănătății vrea să aibă 2 miliarde de doze de vaccin disponibile până la sfârşitul anului viitor. Ţinta este ca majoritatea oamenilor din toate ţările să fie vaccinaţi, spune șeful OMS, Tedros Ghebreyesus.

ADVERTISING

”Sondajele de opinie recente arată că o majoritate copleşitoare de oameni sprijină accesul echitabil la vaccinuri”, a mai spus acesta.

Kaufland dă 460.000 euro pentru 14 proiecte dedicate celor vulnerabili

Kaufland România continuă programul „În stare de bine” și oferă finanțare de peste 460.000 euro pentru 14 proiecte câștigătoare ale apelului 2 din program - care acoperă domeniile de acțiune ale programului, cultură, sport și viață sănătoasă și vizează cu prioritate grupuri vulnerabile din întreaga țară.

Printre proiectele ce vor primi finanțare se numără:

  • Ateliere de lectură și creativitate online pentru copii de 6-10 ani din comunități vulnerabile precum Ferentari, Slatina, Nucșoara, Pojorâta, Lerești (județul Argeș), Bonțida, Geaca, Cornești (județul Cluj) și Războieni-Cetate (județul Alba);
  • Lecții muzicale video pentru copii și tineri din școlile gimnaziale din județul Timiș, din care cel puțin jumătate au unul sau ambii părinți plecați în străinătate;
  • Spectacol de teatru adaptat pentru spectatori cu diferite tipuri de dizabilitate, în special persoane cu dizabilitate vizuală;
  • Cluburi de karate pentru copiii aflați în situații de risc din comune din județul Vâlcea, împreună cu școlile locale, antrenamente și ședințe nutriționale și educative cu copiii și părinții acestora;
  • Sesiuni de terapie ocupațională, sesiuni de suport pentru părinți, ședințe educaționale, activități sportive și ateliere de sănătate mintală și fizică pentru copii cu nevoi speciale (autism, ADHD, sindrom Down) din Câmpulung, Calafat și câteva localități limitrofe din județul Dolj;
  • Tratamente la domiciliul copiilor cu boli grave din Dobrogea – prima rețea de asistență integrată și suport de proximitate pe termen lung pentru copiii bolnavi de cancer;
  • Campanie de informare publică pe tema neurofibromatozei.
ADVERTISING

Art Safari București rămâne deschis încă o săptămână

Art Safari București prelungește programul de vizitare până duminică, 27 septembrie. Această decizie în premieră a fost luată la recomandarea ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Totodată, scopul principal al prelungirii este de a permite miilor de iubitori de artă, care și-au achiziționat săptămânile trecute bilete online, să reușească să viziteze Pavilionul Art Safari (în care accesul, în condițiile măsurilor de prevenție sanitară, a fost încetinit de măsurile de control al fluxului).

Citește mai multe despre bilete, program de vizitare și măsuri de siguranță

ADVERTISING

Corul Madrigal lansează două noi albume de colinde, după 20 de ani

Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” colaborează începănd de anul acesta cu Casa de discuri Roton Music pentru două albume noi, sub bagheta dirijorală a Annei Ungureanu.

Albumele conțin înregistrări ale unor celebre compoziții dedicate sărbătorii Nașterii Domnului, cu siguranță cea mai iubită categorie de repertoriu a Madrigalului.

Selecția va include lucrări clasice românești, dar și pagini muzicale internaționale, din registrul modern, care nu au fost interpretate până acum de niciun alt ansamblu coral românesc.

Citește și:

Vești bune din lumea medicală, dar și pentru cei mici

Vești bune: Am mai făcut câțiva pași spre o viață normală

Vești bune: Nu am uitat de copii


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇