Vești bune: 11 vaccinuri, câini care depistează COVID și încă o săptămână de cinema în aer liber

Vești bune: 11 vaccinuri, câini care depistează COVID și încă o săptămână de cinema în aer liber

Studiile pentru un vaccin anti covid sunt din ce în ce mai avansate, iar vestea bună din ultimele ore este că exista 11 vaccinuri în stadiul final.

Numărul mare de reușite ne arată, astfel, că soluția pentru a reveni la o viață normală este tot mai aproape.

Mai departe, avem o știre simpatică tocmai din Finlanda, care devine încă o dată exemplu de gestionare pe timp de criză: ei folosesc nasurile experimentate ale câinilor pentru a depista purtătorii de coronavirus.

Astfel, finlandezii îi pot testa doar pe cei care stârnesc o urmă de îndoială patrupedelor special antrenate pentru asta, evitând testări inutile, cheltuieli suplimentare și pierderi uriașe de timp.

ADVERTISING

Nu în ultimul rând, avem și filme bune în aer liber pentru cei mai tineri dintre noi.

Al 11-lea vaccin împotriva COVID-19 intră în faza a treia a testelor clinice

Novavax a început în Regatul Unit un test clinic de ultimă fază al vaccinului său experimental împotriva COVID-19.

Este al 11-lea vaccin experimental din lume care intră în ultima fază a testelor clinice, pe zeci de mii de participanţi, dintre care în general jumătate primesc un placebo şi restul, vaccinul.

Proiectele occidentale cel mai avansate sunt cele dezvoltate de AstraZeneca, partener al Universităţii Oxford, de Pfizer şi de Moderna.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Câteva proiecte chineze şi ruseşti au atins, de asemenea, ultima fază a testelor.

În Finlanda, câinii ”testează” de Covid

După ce își iau bagajele, pasagerii care sosesc pe aeroportul din Helsinki sunt rugați să-și tamponeze pielea cu un șervețel. Apoi, șervețelul este colectat și pus într-un pahar.

Într-un stand separat, paharul care conține șervețelul este apoi plasat lângă altele care conțin diferite mirosuri de control. După ce paharele sunt gata, câinele se apucă de treabă și începe să adulmece.

ADVERTISING

În cazul în care patrupedul indică faptul că a detectat virusul, pasagerul este sfătuit să efectueze un test PCR gratuit, pentru a confirma diagnosticul.

Filme în aer liber pentru tineri

Cinema Muzeul Țăranului găzduiește în intervalul 25 septembrie - 1 octombrie 2020 Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr.

Astfel, în următoarele zile tinerii pot urmării în aer liber filme precum JACKIE ȘI OOPJEN, FAUNUTLAND ȘI MAGIA PIERDUTĂ, F VINE DE LA FERICIRE (H is for Happiness), Soții de militari (Military Wives), Soții de militari (Military Wives), Babyteeth: Prima iubire sau Călătoria fantastică a Maronei (Marona’ Fantastic Tale) - Proiecție specială dog-friendly -.

Biletul de acces la proiecțiile în aer liber costă 16 lei și poate fi cumpărat doar de pe pe eventbook.ro

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇