Digital Race for the Cure: 1.237 de femei din România vor beneficia de analize medicale gratuite pentru depistarea cancerului

Digital Race for the Cure: 1.237 de femei din România vor beneficia de analize medicale gratuite pentru depistarea cancerului

Timp de 3 zile, Europa a devenit roz, prin participanții Digital Race for the Cure. Peste 500.000 de euro au fost strânși pentru a fi folosiți de către ONG-urile partenere Think Pink Europe, în programele de prevenție, depistare a cancerului și suport oferit pacientelor oncologice.

Digital Race for the Cure

Fundația Renașterea a fost susținută de 1.237 de persoane, rezidente în București, Măgurele, Buzău, Timișoara, Bacău, Sibiu, Barcelona, Roma, Bruxelles, Praga, care au donat, s-au plimbat 3 km sau au alergat 5 km, pentru a susține Campania de Prevenție și Depistare Precoce a Cancerului.

Digital Race for the Cure

Între cele 115 de echipe care au susținut Fundația Renașterea și strângerea de fonduri din Romînia se numără și cele ale celebrităților precum Andreea Esca, Ada Condeescu, Inna, Iuliana Tudor, Alice Peneaca, Alexandra Dinu, Dana Rogoz, Catalina Ponor, Atena Boca sau, dar și ale echipelor de fotbal Dinamo și Rapid care s-au înscris în cursa digitală.

ADVERTISING

Înscrierea fiecărui participant a constat într-o donație minimă de 50 lei, care se va transforma în investigații medicale gratuite pentru femeile din mediul rural, dar și în acțiuni de susținere a pacientelor oncologice din România. Lider, atât în ceea ce privește numărul de persoane înscrise, cât și a fondurilor strânse, este Echipa Fundația Superbet, cu 204 membri și donatori.

Digital Race for the Cure

Toate echipele participante pot fi găsite pe:

www.raceforthecure.eu/ro/Participants

Digital Race for the Cure

Seria evenimentelor dedicate luptei împotriva cancerului va continua cu a 20-a ediție a Iluminării în Roz. Pe 1 octombrie - Ziua Națională de luptă împotriva Cancerului de Sân, Spitalul Clinic Colțea va îmbrăca culoarea speranței.

Într-un an marcat de incertitudini, evenimentul organizat de Fundația Renașterea dedicat informării femeilor ca prevenția și depistarea precoce le poate salva viața, pledează pentru accesul pacienților oncologici la tratament și al tuturor femeilor la diagnostic.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Race for the Cure – Digital 2020:

sponsor diamond: Fundația Superbet, Fundația Globalworth

sponsori gold: Splendor, Pfizer

sponsori silver : Cosmopolis, Novartis

sponsori bronze: Roche, Catena, Banca Transilvania, MSD

eveniment susținut de CEC Bank

Iluminare în Roz – 1 octombrie 2020

parteneri: Cosmopolis, Globalworth Foundation, Fundația Superbet, Novartis

sponsor gold: Pfizer

sponsori silver: Roche, Banca Transilvania

Eveniment susținut de: CEC Bank, Pantene, Luxten

Parteneri media: PRO Tv, Agerpres

Informații despre Fundația Renașterea

Fundația Renașterea este o organizație neguvernamentală, înființată în anul 2001, care a primit statut de Organizație de Utilitate Publică în anul 2007. Misiunea Fundației Renașterea este aceea de a promova importanța prevenției și depistării precoce a cancerului de sân și de col uterin, de a oferi investigații medicale gratuite și consiliere pacienților oncologici.

ADVERTISING

În ultimii 18 ani, Fundația Renașterea a obținut rezultate remarcabile în ceea ce privește informarea femeilor din România, despre importanța depistării precoce a cancerului și a oferit peste 87.000 de investigații medicale în cele două centre medicale pe care le deține în București.

În plus, cu susținerea partenerilor săi, Fundația a achiziționat și operat două Unități Medicale Mobile care au oferit în regim de gratuitate investigații pentru 21.870 de femei ce locuiesc în zone rurale, unde rata mortalității este crescută din cauza depistării tardive a afecțiunilor.

Majoritatea femeilor sunt diagnosticate cu cancer în stadii avansate, din cauza lipsei informațiilor și a barierelor de ordin geografic și financiar.

Iluminare în roz

Alăturându-se Inițiativei Mondiale de Iluminare în Roz ca simbol al luptei împotriva cancerului de sân, anual, la 1 octombrie, Fundația Renașterea organizează evenimentul - Iluminare în roz a unor clădiri reprezentative din București și din alte orașe din țară.

In 2014, in urma demersurilor făcute de Fundația Renașterea, Senatul Român a declarat 1 Octombrie - Zi Națională de luptă Împotriva Cancerului de Sân. Anul acesta, pentru a 3-a oara consecutiv, la 1 octombrie, Globalworth Tower se va ilumina în roz, în semn de solidaritate cu campania Fundației Renașterea.

Câteva dintre clădirile reprezentative ale lumii care s-au îmbrăcat în culoarea speranței sunt: Empire State Building New York – SUA, Turnul Perla Orientului din Shanghai – China, Muzeul Britanic din Londra – Anglia, Opera din Paris – Franța.

În București, au fost iluminate în roz: Ateneul Român (2001), Muzeul George Enescu (2002), Teatrul Național (2003), clădirea C.E.C. (2004) și Biblioteca Centrală Universitară (2005), Muzeul Național de Artă (2006), Cercul Militar Național (2007), Arcul de Triumf (2008), Institutul Oncologic din București (2009), Palatul Parlamentului (2010), Palatul de Justiție (2011), Banca Națională a României (2012), Academia de Studii Economice (2013), Muzeul Național al Țăranului Român (2014), Facultatea de Medicină și Farmacie Carol Davila (2015), Muzeul Național de Artă al României (2016), Globalworth Tower și City Tower (2017), Ateneul Român(2018), Palatul Ministerului Agriculturii (2019).

Digital Race for the Cure

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇