Vești bune: Ambulanțe pentru copii și muzică live de la Sibiu

Vești bune: Ambulanțe pentru copii și muzică live de la Sibiu

Un efort unic de solidaritate ne pune zâmbetul pe buze azi: Organizația Salvați Copiii a reușit, în doar o șase luni, să strângă banii necesari pentru două ambulanțe adaptate nevoilor celor mici pentru cel mai mare spital de pediatrie din țară.

O altă veste bună vine tocmai de la Sibiu, de unde putem vedea nouă concerte de muzică clasică, inclusiv online.

Cele două ambulanțe cumpărate în timp record de români au ajuns la Spitalul „Grigore Alexandrescu”

Atunci când medicii de la „Grigore Alexandrescu” au cerut sprijinul Salvați Copiii România, spitalul rămăsese cu o singură ambulanță care necesita reparații permanente.

ADVERTISING

A fost momentul în care Salvați Copiii a decis să își concentreze eforturile pentru a pune la dispoziția medicilor o ambulanță nouă, dotată corespunzător pentru transportul copiilor.

Dar banii strânși au fost mai mulți, iar spitalul a fost dotat cu două astfel de ambulanțe.

Cele două ambulanțe performante, special proiectate pentru uz pediatric, în valoare de 153.748 de euro, au ajuns, ieri, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București.

Ambulanțele sunt vitale pentru transportul copiilor la tratamente complexe și consult interdisciplinar la cel mai mare spital de pediatrie din țară.

ADVERTISING

După achiziționarea celor două ambulanțe, din totalul strâns de 174.155 euro, Salvați Copiii România a decis să utilizeze restul de fonduri în lucrări de reparație și în dotarea spitalului, astfel încât acesta să nu mai fie vulnerabilizat.

ambulantapentruviata-2
Foto: Salvați Copiii

Online-Offline: trei zile și nouă concerte de muzică clasică, la Sibiu

Prima ediție a evenimentului cultural „Online-Offline” va avea loc între 3 și 5 septembrie în trei localități din județul Sibiu, unde publicul va experimenta un mix de muzică de cameră, cultură locală și un timp de calitate petrecut între prieteni, în comunitate sau în familie.

ADVERTISING

Evenimentele se vor desfășoară simultan, atât în spațiul real, cât și în cel virtual, sub conceptul „Online-Offline”, inspirat de perioada pandemiei, iar intrarea va fi liberă.

Cei prezenți offline la evenimente se vor putea bucura de nouă concerte de muzică de cameră cu artiști din România și din afara țării: soliștii Rafaela Fernandez Samodaiev (vioară), Makcim Fernandez Samodaiev (violoncel), Monica Florescu (pian), Ansamblul CODEX, Greluș Quartet, Orchestra de Cameră din Miercurea-Ciuc, AMMO'S Cvartet și artiști ai Teatrului de Balet Sibiu: Aleisha Gardner (coregraf), Ayaka Nagai (balerină), Franco Cubero Acosta (balerin).

Cei care nu vor putea ajunge la Sibiu între 3 și 5 septembrie vor avea ocazia să se conecteze cu evenimentul online, urmărind transmisiunile live de pe pagina de Facebook „Florescu-Fernandez & Friends” și de pe platforma LiveStreamRomania.ro

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇