Vești bune: Teatru la Sibiu, vacanțe ieftine pe litoral și cursa faptelor bune

Vești bune: Teatru la Sibiu, vacanțe ieftine pe litoral și  cursa faptelor bune

Cea mai bună veste a momentului este că Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu începe vineri, iar doritorii de spectacole pot participa în baza certicatului european Covid.

O altă veste bună este că vor scădea prețurile vacanțelor pe litoral.

Nu în ultimul rând, am găsit încă o oportunitate să facem bine la Bikeathon Țara Făgărașului.

Litoralul pentru toți: Prețuri cu până la 70% mai mici

Pachetele turistice pe litoralul românesc vor fi mai ieftine cu până la 70% de la 1 septembrie, în comparaţie cu tarifele din vârf de sezon, odată cu lansarea programului „Litoralul pentru toţi”.

ADVERTISING

Astfel, românii se pot caza de luna viitoare în hotelurile clasificate din staţiunile de la Marea Neagră cu preţuri începând de la 72 de lei pe noapte pentru o cameră dublă.

Începe Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

Cea de-a XXVIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) începe vineri şi, de-a lungul a 10 zile, transformă Sibiul în capitala internaţională a teatrului, a dansului, a muzicii, a circului şi a acrobaţiilor, printr-un program divers, care reuneşte nume mari ale artelor spectacolului şi reprezentaţii în premieră mondială.

ADVERTISING

FITS se va desfăşura între 20 şi 29 august 2021, iar tema de anul acesta, „Construim speranţa împreună”, este transpusă în realitate printr-o ediţie care reuneşte peste 2.000 de artişti din 38 de ţări, peste 600 de evenimente şi 100 de spectacole transmise online, scrie News.ro.

În prima zi a Festivalului, publicul este invitat în Piaţa Mare, la ora 21:00, la Concertul Simfonic al Romanian Chamber Orchestra, sub bagheta dirijorului Cristian Măcelaru, programul zilei fiind completat de spectacole de teatru, expoziţii, acrobaţii şi se va încheia cu tradiţionalul spectacol de artificii, programat la ora 23.15, în Parcarea Teatrului.

ADVERTISING

Accesul, însă, se face în baza certificatului european Covid.

”Verificarea accesului la Festival pentru persoanele care deţin Certificatul Digital European COVID-19 este asigurată de partenerul nostru vaccin.live prin aplicaţia de scanare instalată pe echipamente profesionale de scanare oferite de smartscan.ro”, spun organizatorii.

Aplicaţia scanează codul QR al Certificatului Digital verifică integritatea semnăturii digitale (care protejează certificatul împotriva falsificării) şi afişează informaţiile pe ecranul echipamentului de scanare.

Se apropie cursa faptelor bune

Au mai rămas două săptămâni în care vă puteți înscrie la ediția 2021 a Bikeathon Țara Făgărașului, cursa faptelor bune. Bicicliștii care doresc să pedaleze pentru unul dintre proiectele susținute la ediția Bikeathon Țara Făgărașului de anul acesta se mai pot înscrie online, până pe 3 septembrie, la adresa https://bikeathon.fundatiactf.ro/inscriere-biciclisti-2/.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇