Valoarea tichetelor de masă va crește de la 1 august

Valoarea tichetelor de masă va crește de la 1 august

Valoarea tichetelor de masă va crește la 35 de lei începând cu 1 august 2023 şi la 40 de lei începând cu 1 ianuarie 2024.

Decizia a fost luată după o întâlnire între premierul Marcel Ciolacu, reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor în cadrul Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social.

În perioada imediat următoare vor fi aprobate, la nivelul Guvernului, actele normative pentru aplicarea acestei decizii.

Creşterea nivelului de trai, reducerea inflaţiei, asigurarea stabilităţii economice, deschiderea mai multor apeluri de proiecte finanţate prin cadrul financiar multianual 2021-2027 au fost, de asemenea, pe agenda discuţiilor de azi între reprezentanţii Guvernului şi partenerii sociali.

ADVERTISING

"Îmi doresc să începem de astăzi un dialog deschis cu sindicatele şi patronatele asupra deciziilor importante pe care le vom lua în perioada următoare. Guvernarea noastră este despre economie şi reforme în beneficiul oamenilor. Este evident faptul că trebuie să ne încadrăm în deficitul bugetar asumat de statul român pentru ca România să beneficieze de fondurile europene care îi vor asigura stabilitatea economică.

Vom menţine liniile stabilite prin bugetul de stat şi vom îndeplini angajamentele asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, important instrument de reforme şi investiţii pentru ţara noastră.

ADVERTISING

În acelaşi timp, aşa cum ne-am angajat, vom veni în continuare cu măsuri pentru reducerea inflaţiei astfel încât să închidem acest an cu o rată a inflaţiei cu o singură cifră, iar pentru anul viitor avem o viziune sustenabilă şi predictibilă de susţinere a economiei şi de creştere a nivelului de trai. Sunt teme extrem de importante asupra cărora ne vom consulta permanent cu partenerii sociali", a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Consultările Guvernului cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor vor continua, atât în cadrul Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, cât şi la nivelul ministerelor.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇