Un cetățean a semnalat că doi arbori au fost tăiați din Parcul Luigi Cazzavillan. Cum a reacționat Clotilde Armand

Un cetățean a semnalat că doi arbori au fost tăiați din Parcul Luigi Cazzavillan. Cum a reacționat Clotilde Armand

Un cetățean din București a semnalat, pe Facebook, că doi arbori au fost tăiați din Parcul Luigi Cazzavillan.

Conform postării, arborii erau perfect sănătoși, iar zona este una protejată, așa că orice intervenție ar trebui, în mod normal, aprobată de Comisia Monumentelor Istorice-București.

Edilul din Sectorul 1, Clotilde Armand, a fost etichetată în această postare și a și comentat incidentul. Ea a promis să facă verificări.

”Parcul Luigi Cazzavillan: de ieri pana azi au dispărut 2 arbori thuja inalti, dispusi simetric la intrare, care făceau parte din amenajarea realizată de Departamentul de Peisagistica din Universitatea De Stiinte Agronomice Si Medicina Veterinara Bucuresti, șef de proiect regretatul decan al secției de peisagistica Florin Teodosiu, după o analiza temeinica in situ.

ADVERTISING

Fântâna este clasificata cod LMI B-III-m-B-199971. Orice intervenție in parc care se afla in zona protejata trebuie aprobată de Comisia Monumentelor Istorice-Bucuresti. Dupa sectiunea taieturii se vede ca erau perfect sanatosi”, a scris Dorothee Hasnas pe rețeaua socială.

Ea a și postat fotografii din parc, în care se poate observa clar că arborii au fost tăiați.

Parcul Luigi Cazzavillan: de ieri pana azi au dispărut 2 arbori thuja inalti, dispusi simetric la intrare, care făceau...

Posted by Dorothee Hasnas on Thursday, January 21, 2021

În replică, primarul Clotilde Armand a spus că va discuta cu Poliția Locală, dar și cu Administraţia Domeniului Public. Iată comentariul edilului:

clotilde

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇