STB are 23 km de benzi unice. S-a mai inaugurat una la Casa Presei (Video)

STB are 23 km de benzi unice. S-a mai inaugurat una la Casa Presei (Video)

Primăria Bucureşti a inaugurat, miercuri, o bandă dedicată transportului în comun pe Bulevardul Regele Mihai I, de la Piaţa Presei până la Arcul de Triumf.

„Inaugurăm o bandă dedicată transportului în comun, pe axa nord – centru, de la Casa Presei până la Arcul de Triumf. Veţi vedea că timpii se scurtează cu mai mult de 25 de minute. (…) Vrem să le oferim bucureştenilor un transport public modern şi eficient, fără să perturbăm traficul rutier”, a declarat viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu.

ADVERTISING

Întrebat de jurnalişti ce măsuri va lua pentru ca benzile unice pentru transportul în comun să fie respectate, el a precizat că Brigada Rutieră şi Poliţia Locală se asigură că participanţii la trafic nu încalcă legislaţia rutieră.

Bujduveanu a adăugat, totodată, că municipalitatea se bazează pe comportamentul civic al cetăţenilor.

Potrivit unei postări pe Facebook a viceprimarului, în total, în prezent, benzile unice dedicate STB măsoară 23 de kilometri. Cele mai noi dintre acestea sunt pe bulevardele Regele Mihai I, Kiseleff şi Aviatorilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La inaugurare a fost prezent şi ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Împreună cu Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, am deschis banda unică STB de pe bd Regele Mihai
Sebastian Burduja s-a pozat şi s-a filmat în timp ce inaugura linia de autobuz 205, cu ocazia deschiderii culoarului unic de transport public în București.
Bujduveanu Burduja STB
Foto: Facebook/Stelian Bujduveanu

Potrivit unui comunicat STB, începând de miercuri, staƫia de autobuz „Muzeul Satului”, aferentă liniilor 100, 205, 331, 331B și 335, amplasată pe Bd. Regele Mihai I, pe sensul spre Arcul de Triumf, va fi reamplasată pe culoarul dedicat transportului public.

ADVERTISING

Totodată, stația de autobuz „Piața Charles de Gaulle”, aferentă liniei 205, situată pe Bd. Aviatorilor, pe sensul spre terminalul „Străulești”, va fi reamplasată la o distanță de aproximativ 75 de metri față de poziția inițială, către stația de metrou „Aviatorilor”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇