Benzi unice pentru STB pe bulevarde mari ale Capitalei

Benzi unice pentru STB pe bulevarde mari ale Capitalei

Viceprimarul Stelian Bujduveanu anunţă miercuri seară că în Capitală vom avea culoare unice dedicate transportului public pe trei mari bulevarde.

Într-o postare pe Facebook Stelian Bujduveanu scrie şi care sunt cele trei bulevarde care vor avea benzi dedicate exclusiv autobuzelor STB: Regele Mihai, Kiseleff și Aviatorilor.

Iată cum explică edilul:

"Am decis să reconfigurăm circulația, astfel încât să creăm o nouă legătură rapidă între nordul și centrul Capitalei. Realizăm noi culoare unice dedicate transportului public:

ADVERTISING

1️⃣ Pe B-dul Regele Mihai I: Zona centrală cuprinde trei benzi de circulație, două spre Arcul de Triumf (dintre care banda 1 este rezervată transportului public) și una spre Piața Presei, dedicată transportului general. Se va realiza și o nouă platformă de stație, pe scuarul de delimitare, la intersecția cu Str. Primo Nebiolo.

2️⃣ Pe Șoseaua Kiseleff: Din cele 4 benzi de circulație, banda 1 este rezervată transportului public. Realizăm și patru stații noi cu platformă, la intersecțiile cu străzile Mareșal Alex. Averescu, Docenților, Arh. Ion Mincu și Monetăriei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

3️⃣ Pe B-dul Aviatorilor: Pe tronsonul cuprins între Str. Arh. Ion Mincu și P-ța Charles de Gaulle, pe sensul spre P-ța Charles de Gaulle se vor realiza 4 benzi de circulație, dintre care banda 1 va fi rezervată transportului public local. Pe sensul opus vor exista 2 benzi de circulație. Se vor realiza și două stații noi cu platformă, la intersecția cu strada Arh. Ion Mincu și lângă accesul la stația de metrou Aviatorilor.

Pe tronsonul cuprins între B-dul Beijing și P-ța Charles de Gaulle, pe sensul spre P-ța Charles de Gaulle, se vor realiza 4 benzi de circulație, dintre care banda 4 va fi rezervată transportului public local. Pe sensul opus vor fi 2 benzi de circulație pentru traficul general".

ADVERTISING

Bujduveanu precizează că aceste noi benzi vor fi conectate cu cele deja existente, de pe strada Radu Beller și pe Calea Floreasca.

În plus, pe aceste culoare unice vor circula noile autobuze electrice BMC.

Benzi unice pentru transportul public

PRIORITATE PENTRU TRANSPORTUL PUBLICAm decis să reconfigurăm circulația astfel încât să creăm o nouă legătură rapidă între Nordul și Centrul Capitalei. Realizăm noi culoare unice dedicate transportului public:1️⃣ Pe B-dul Regele Mihai I: Zona centrală cuprinde trei benzi de circulație, două spre Arcul de Triumf (dintre care banda 1 este rezervată transportului public) și una spre Piața Presei, dedicată transportului general. Se va realiza și o nouă platformă de stație, pe scuarul de delimitare, la intersecția cu Str. Primo Nebiolo. 2️⃣ Pe Șoseaua Kiseleff: Din cele 4 benzi de circulație, banda 1 este rezervată transportului public. Realizăm și patru stații noi cu platformă, la intersecțiile cu străzile Mareșal Alex. Averescu, Docenților, Arh. Ion Mincu și Monetăriei. 3️⃣ Pe B-dul Aviatorilor: ➖Pe tronsonul cuprins între Str. Arh. Ion Mincu și P-ța Charles de Gaulle, pe sensul spre P-ța Charles de Gaulle se vor realiza 4 benzi de circulație, dintre care banda 1 va fi rezervată transportului public local. Pe sensul opus vor exista 2 benzi de circulație. Se vor realiza și două stații noi cu platformă, la intersecția cu strada Arh. Ion Mincu și lângă accesul la stația de metrou Aviatorilor. ➖Pe tronsonul cuprins între B-dul Beijing și P-ța Charles de Gaulle, pe sensul spre P-ța Charles de Gaulle, se vor realiza 4 benzi de circulație, dintre care banda 4 va fi rezervată transportului public local. Pe sensul opus vor fi 2 benzi de circulație pentru traficul general.Conectăm noile benzi cu cele pe care le-am făcut, în această vară, pe strada Radu Beller și pe Calea Floreasca. Noile autobuze electrice BMC vor circula cu mare viteză pe aceste noi culoare unice. Modern. Rapid. Digital - Noul STB Societatea de Transport București - STB SA Asociația de Dezvoltare Intercomunitară - TPBI Primăria Municipiului Bucureşti

Publicată de Stelian Bujduveanu pe Miercuri, 25 octombrie 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇